Ingezonden persbericht


LaCie introduceert kleinste USB 3.0-schijven ter wereld voor desktops en mobiel gebruik

RikikiMinimus


· Ultracompacte ontwerpen

· De snelste interface van dit moment: USB 3.0
· Robuuste aluminium behuizing voor optimale gegevensbescherming
· LaCie-softwaresuite voor pc en Mac®

PARIJS, 9 september 2010 ­ LaCie introduceert twee ultracompacte USB 3.0-schijven voor de desktop en op zakformaat: de LaCie Minimus en de LaCie Rikiki USB 3.0. LaCie vindt afmetingen net zo belangrijk als snelheid en levert daarom de hoogste overdrachtssnelheden in de branche met 5 Gb/s* in minuscule formaten. Dit doet LaCie met de Rikiki: ideaal voor gebruikers die prestaties niet ten koste willen laten gaan van hun mobiliteit. Maar ook aan de desktop is gedacht: de LaCie Minimus is er voor gebruikers die net zo veel waarde hechten aan hun terabytes als aan de ruimte op hun bureau.

Naast het opvallend kleine formaat hebben de Rikiki- en Minimus-schijven een behuizing van robuust geborsteld aluminium. Dit zorgt voor een subtiele uitstraling. Het aluminium biedt bescherming tegen valpartijen en andere ongelukjes, heeft een verbeterde warmteafvoer en is volledig te recyclen.

LaCie streefde bij het ontwerp van de Rikiki en Minimus naar eenvoud en optimaal gebruiksgemak. Daarom levert het bedrijf beide schijven met de LaCie-softwaresuite. Zo zijn gebruikers verzekerd van eenvoudige installatie en back-upondersteuning voor Mac en pc. Bovendien levert LaCie de schijven met 10 GB aan online opslag van Wuala. Zo kunnen gebruikers bestanden veilig online opslaan en delen. "Met de Minimus en Rikiki USB 3.0 profiteren onze klanten van de extreem hoge snelheden van USB 3.0 op een eenvoudige en betaalbare manier", zegt Philippe Rault, Consumer Product Manager bij LaCie. "Aangezien deze producten ook geschikt zijn voor USB 2.0, werken ze feilloos in combinatie met elke pc en Mac."

Beschikbaarheid
De LaCie Rikiki USB 3.0 is verkrijgbaar met een capaciteit van 500 GB en 1 TB voor een adviesprijs vanaf 109,90 euro incl. btw. De LaCie Minimus USB 3.0 is verkrijgbaar met een capaciteit van 1 TB en 2 TB voor een adviesprijs vanaf 129,90 euro incl. btw. Beide producten zijn te verkrijgen via de LaCie Online Store, LaCie Corner en LaCie Resellers+. Voor meer productinformatie: www.lacie.com.
* Gebaseerd op een theoretische snelheid zoals verstrekt door de USB-IF. Meer informatie is te vinden op www.usb.org.

Over LaCie
Met locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië is LaCie wereldleider op het gebied van opslagapparatuur voor de pc, Apple en Linux. LaCie onderscheidt zich door gestroomlijnde ontwerpen en opmerkelijke technische prestaties. Meer informatie over onze producten is te vinden op www.lacie.com.

# # #