Ingezonden persbericht


Oplossing Juniper Networks verbetert mogelijkheden Atrium Network

Leverancier van financiële handelsoplossingen zet Juniper in voor wereldwijde handelsapplicaties

Schiphol-Rijk, 9 september 2010 - Juniper Networks® (NYSE: JNPR) heeft een overeenkomst gesloten met Atrium Network, leverancier van intelligente connectiviteitsoplossingen voor de wereldwijde financiële sector. Atrium Network heeft meer dan driehonderd netwerkeindpunten geïmplementeerd op basis van switch-, router- en beveiligingsoplossingen van Juniper Networks. Het nieuwe netwerk biedt een platform voor handels- en marktdata-applicaties met minimale vertragingen en hoge prestaties. Daarnaast biedt het internationale klanten in geheel Europa en Noord- en Zuid-Amerika Extranet-toegang.

Met de EX Series Ethernet Switches, SRX Series Services Gateways en J Series Services Routers van Juniper Networks biedt Atrium Networks toegang tot zijn 'Exchange Ring'. Dit is een fabric met glasvezelconnectiviteit naar alle belangrijke aandelenbeurzen en handelsplatforms in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Deze vormt het fundament van het Extranet van Atrium Network, dat diverse locaties, aandelenhandelaren, leveranciers van marktgegevens en onafhankelijke softwareleveranciers onderling verbindt, aan- en verkooporders verwerkt en effecten bewaart, waardoor klanten toegang hebben tot alle onderdelen van handelsprocessen.

"De mogelijkheid om een netwerk met minimale vertraging te bieden, is een onderscheidende factor in de sector financiële dienstverlening. Onze klanten maken handelsbeslissingen in enkele seconden tijd, waarmee miljoenen euro's gemoeid zijn. We moeten dan ook een connectiviteitsoplossing bieden, die vertragingen minimaliseert", zegt Emmanuel Carjat, Chief Executive Officer van Atrium Network. "We hebben gekozen voor de Juniper-oplossing, omdat deze de meest geavanceerde handelsplatforms ter wereld al succesvol ondersteunt. Onze klanten moeten via ons netwerk efficiënt en effectief toegang hebben tot diverse locaties in de gehele wereld. Daarnaast is het zaak dat wij ervoor zorgen dat ze beschikken over snelle, krachtige, veilige en schaalbare connectiviteit."

Atrium Network zet de Juniper-apparatuur in op klantlocaties en biedt daardoor een breed aanbod van toegangsopties tot de 'Exchange Ring'. De SRX Series biedt veilige en voordelige toegang tot het netwerk, terwijl klanten die behoefte hebben aan krachtiger apparatuur, de J Series kunnen gebruiken. Voor klanten die absoluut een minimale vertraging willen, zet Atrium Network de EX Series in. Klanten hebben toegang tot diverse netwerklocaties, zoals de geldmarkt in New York of het futures-platform in Londen. Daarnaast hebben ze toegang tot diverse handelsklassen, waaronder Cash Equities, valutahandel en derivaten, waardoor ze verschillende middelen kunnen verhandelen via hun broker, ongeacht hun geografische locatie.

"Juniper Networks ondersteunt een groeiend aantal van de meest geavanceerde financiële dienstverleners ter wereld met de levering van applicaties en diensten. Ze leveren deze via netwerkoplossingen die de benodigde prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid bieden om concurrerend te zijn", zegt Abner Germanow, directeur Enterprise Marketing bij Juniper Networks. "Klanten als Atrium Network moeten erop kunnen vertrouwen dat het netwerk meeschaalt wanneer handelspartners meer bandbreedte nodig hebben om groeiende datavolumes aan te kunnen. Dit zonder dat de complexiteit groeit of de snelheid en flexibiliteit afnemen."

De EX Series-switches draaien op Junos-software en bieden krachtige connectiviteit voor locaties op afstand en vestigingen. Medewerkers op deze locaties hebben snelle en veilige toegang tot kantoorapplicaties en -diensten. De SRX Series bieden de essentiële mogelijkheden om bedrijfs- en serviceprovidernetwerken te verbinden, te beveiligen en te beheren. De J Series bieden veilige en betrouwbare netwerkconnectiviteit met hoge prestaties aan vestigingen en regionale kantoren.

Juniper werkte voor het Atrium Network-project samen met igxglobal, een netwerkintegrator op het gebied van netwerken met lage of zeer lage vertragingen. Igxglobal is partner van vooraanstaande data-exchanges, leveranciers van financiële extranetten en andere financiële dienstverleners.

###
Over Juniper Networks
Juniper Networks is specialist in netwerkinnovatie. Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf bedient klanten en partners wereldwijd en draaide in het afgelopen jaar een omzet van meer dan drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.


Ingezonden persbericht