Spectra Logics gegevensarchiverings- en back-upoplossingen veroorzaken groei in de sector enterprise-tape

Spectra Logic meldt jaargroei van 35 procent in Europa; recordbrekend kwartaal in VK voor enterprise- en middelgrote tapelibraries en schijftoepassingen

BOULDER, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100909 --

Spectra Logic, dat 30 jaar innovatie in gegevensopslag viert, heeft vandaag bekendgemaakt dat ze een recordjaar heeft gehad met sterke groei met dubbele cijfers voor haar enterprise-tape-library’s, middelgrote tape-library’s en op schijf gebaseerde back-uptoepassingen voor boekjaar 2010, eindigend op 30 juni. De sterke vraag naar archivering en back-up op basis van enterprise-tapes stimuleerde ook de cijfers van Spectra Logic nu het bedrijf voor het vierde jaar op rij winstgevende groei bekend heeft gemaakt.

“Onze voortdurende verbeteringen op het gebied van betrouwbaarheid van tapes en data-integriteit, gecombineerd met de alom bekende kostenbesparingen zorgen voor een nieuwe opleving in de vraag naar energie-efficiënte tape-opslagoplossingen met hoge dichtheid onder grote en middelgrote bedrijven – van back-up en ‘deep archiving’ tot actieve archivering”, aldus Nathan Thompson, chief executive officer van Spectra Logic. “We blijven toonaangevend in de branche als het gaat om tape-innovaties en hebben de afgelopen jaren significante technologische vooruitgang geboekt. Als gevolg hiervan worden de enterprise-tape-library’s van Spectra de norm voor veeleisende ondernemingen, waaronder ‘high performance computing’ (HPC), media en entertainment, federale instanties en andere grote organisaties over de hele wereld.”

“Europese organisaties zijn op zoek naar slimme, waardegedreven oplossingen voor het maken van back-ups en archiveren van gegevens die snelgroeiende gegevensvolumes en grote beschikbaarheid van gegevens aankunnen”, aldus Brian Grainger, vicepresident Worldwide Sales bij Spectra Logic. “Het feit dat we ondanks de moeilijke economische omstandigheden, die het hele jaar aanhielden, een recordkwartaal hebben gedraaid in het VK, is een bewijs van de aanzienlijke waarde die onze producten bieden en de aanhoudende uitdagingen met betrekking tot gegevensgroei waaraan klanten willen voldoen. Onze groei van 35 procent in Europa biedt ons een geweldig momentum terwijl we blijven groeien in boekjaar 2011 en op zoek zijn naar manieren om vaste grond te krijgen in de regio en ons klantenbestand uit te breiden.”

Financiële hoogtepunten en groeistimulansen

Het totale inkomen van Spectra Logic is in boekjaar 2010 gegroeid in vergelijking met boekjaar 2009, met een opmerkelijke stijgende lijn in de verkoop in de tweede helft van het jaar, die doorloopt in boekjaar 2011. De verkoop van enterprise-tape is van jaar op jaar met 22 procent gestegen, terwijl het bedrijf recordbrekende groei in de verkoop met dubbele cijfers bereikte op het gebied van haar enterprise- en middelgrote tape-library’s, op schijf gebaseerde systemen en diensten/ondersteuning. Groeistimulansen in boekjaar 2010 zijn onder andere:

  • Sterke vraag naar tape-library’s van enterprise-klasse, waaronder de Spectra T-FinityTM, die in boekjaar 2010 is geïntroduceerd, en de Spectra® T950. De T-Finity, compatibel met zowel LTO- als IBM TS1130-stations en media, is de enterprise-tape-library met de grootste capaciteit van de wereld. Dit product vergaarde branchebrede erkenning en won enkele belangrijke prijzen gedurende het jaar, waaronder de Storage Award voor ‘Groen product van het jaar’, de in de HPC-industrie vermaarde DICE Data Intensive Impact Award voor ‘Product van het jaar’, de 2010 Storage Visions’-prijs voor ‘Product van het jaar’ en de 2010 IQ Innovation Award.
  • Spectra Logics verbeteringen op het gebied van tape-technologie, die ertoe hebben bijgedragen dat de vraag naar haar back-up- en archiveringsoplossingen op basis van tape steeg. Tot deze verbeteringen horen de grotere gegevensbetrouwbaarheid die wordt geboden door Spectra’s Library Lifecycle Management, en Spectra’s Data Integrity Verification capaciteiten, die bevestigen dat gegevens correct weggeschreven zijn en toegankelijk zijn vanaf de tapemedia wanneer dat nodig mocht zijn – morgen of over een paar jaar.
  • De toegenomen vraag naar Spectra’s nTier-schijftoepassingen, die werd versterkt door klanten met grote en middelgrote ondernemingen die geïntegreerde schijf- en tape-oplossingen kiezen die het datacentrum het beste optimaliseren.
  • Het versnellen van de internationale groei, waaronder 35 procent groei in Europa, wat in de geschiedenis van het bedrijf de grootste jaargroei is in deze regio.
  • Een inkomensgroei bij onze wereldwijde kanaalpartners van meer dan 10 procent van jaar op jaar, die is veroorzaakt door een stijging van 20 procent in het aantal SpectraEDGE-kanaalpartners en het grotere geografische bereik in Europa, Canada en Zuid-Amerika. Spectra Logic heeft momenteel meer dan 475 SpectraEDGE-kanaalpartners over de hele wereld.

Active Archive Alliance

Spectra Logic is gaan samenwerken met Compellent Technologies, FileTek en QStar Technologies om de Active Archive Alliance op te richten in april 2010. Sinds de oprichting hebben vele andere industriepartners zich aangesloten bij deze snelgroeiende samenwerkende branche-alliantie. De Alliance richt zich op het promoten van actieve archieven voor eenvoudige online toegang tot alle gearchiveerde gegevens en vergroot in rap tempo het bewustzijn van de voordelen van actieve archieven. Dit initiatief draagt nu al bij aan de op archieven gebaseerde inkomensgroei in boekjaar 2011 van Spectra Logic.

Belangrijke productintroducties en bekendmakingen

Spectra Logic heeft haar traditie van het leveren van innovatieve, bekroonde archiverings- en back-upoplossingen voortgezet. Belangrijke bekendmakingen in boekjaar 2010 zijn onder andere:

Nieuw wereldwijd hoofdkantoor

Spectra Logic heeft in maart 2010 tevens haar nieuwe wereldwijde hoofdkantoor geopend in Boulder, Colorado (VS). In de grotere faciliteit, met een oppervlakte van ca. 7500 m2, zijn alle in Boulder werkzame medewerkers van het bedrijf ondergebracht. De nieuwe faciliteit beschikt over een groot demonstratiepodium, waar klanten de op bedrijven gerichte producten van Spectra kunnen bekijken, en over een Executive Briefing Center.

Over Spectra Logic Corporation

Bij Spectra Logic definiëren, ontwerpen en leveren we vernieuwende gegevensbescherming door middel van tape, deduplicatie en schijfback-up, herstel- en archiveringsoplossingen. Door vernieuwing te stimuleren overtreffen wij de verwachtingen van de gegevensbeschermingsmarkt met intelligente, geïntegreerde en gebruiksvriendelijke back-up- en archiveringstechnologieën. Al 30 jaar lang leveren we zeer compacte, functierijke opslagoplossingen en bieden we een ongeëvenaarde dienstverlening en ondersteuning aan klanten over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op: www.SpectraLogic.com.

Spectra en het Spectra Logic logo zijn geregistreerde handelsmerken van de Spectra Logic Corporation. Alle rechten voorbehouden, wereldwijd. Alle andere handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Spectra Logic
Leigh Grace, 704-231-9789
leighg@spectralogic.com
www.Twitter.com/spectralogic
of
AxiCom
Nick Sutton, +44 208 392 4086

nick.sutton@axicom.com