Deloitte nomineert Computication voor Technology Fast 50 2010


ZEIST, 20100909 -- IT beheerbedrijf Computication uit Zeist is door Deloitte genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50 2010, een jaarlijkse verkiezing van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux. Dit jaar vindt de elfde editie van de verkiezing plaats, op 7 oktober worden de winnaar en de ranking van 2010 tijdens de Award Ceremony bekend gemaakt. "Voor het tweede jaar op rij genomineerd worden voor deze internationale groeicompetitie, is een mooi compliment. Daarnaast draagt het bij aan ons onderscheidend vermogen", zegt Jan Martijn Broekhof, directeur van Computication.

"De organisatie heeft bij het maken van de selectie gekeken naar de procentuele omzetgroei van de deelnemende bedrijven in de periode van 2006 tot en met 2009. Jaren waarin de crisis hevig heeft gewoed in onze sector. Dat we desondanks op de lijst van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux staan, stimuleert ons om door te gaan met de huidige strategie. Precieze cijfers aangaande onze omzetgroei kan ik nog niet noemen, de berekening van Deloitte wordt op 7 oktober pas bekend gemaakt, maar uit onze eigen cijfers kunnen we afleiden dat we ook in 2009 weer aanzienlijk zijn gegroeid." Computication eindigde vorig jaar in de bovenste helft van de ranking. Over de kansen voor dit jaar kan volgens Jan Martijn weinig worden gezegd: "Wij hebben de indruk dat de gemiddelde groei in onze sector is afgenomen in 2008 en 2009, dat zal wellicht invloed hebben op de groeipercentages die straks worden gepresenteerd. Dit zou kunnen betekenen dat wij mogelijk hoger eindigen dan vorig jaar, maar we hebben uiteraard geen zicht op de cijfers van de overige deelnemers en het heeft daarom geen zin om te speculeren. We laten ons verrassen."

Managed services & softwareontwikkeling
Computication verscheen dit jaar regelmatig in de media met haar strategie, de toepassing van managed services. Tegen een vast tarief per maand wordt met behulp van geavanceerde software proactief beheer geboden aan de klanten van Computication. "Dat betekent dat wij niet komen als je server down is en deze weer opgestart moet worden, maar dat wij ervoor zorgen dat je server niet down gaat. Nooit. De groei van ons bedrijf gaat gelijk op met de marktvraag naar managed services, die ook explosief toeneemt. Uit onderzoek is gebleken dat bijna 90% van de IT dienstverleners verwacht dat deze trend in 2011 de nieuwe standaard wordt", zegt Broekhof. "In de tussentijd blijven wij bezig met de ontwikkeling van onze eigen software, waarmee we ook in 2011 onze dienstverlening verder kunnen uitbreiden."

Over Computication
Computication is gevestigd in Zeist. Het bedrijf biedt organisaties server beheer en gebruikersondersteuning tegen een op voorhand gegarandeerd vast tarief. Hierdoor zijn de belangen van Computication en haar klanten gelijk. Mede door deze propositie behoort Computication tot de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland.