Gemeente Winterswijk

augustus / Presentaties nieuwe stijl in commissievergaderingen

Presentaties nieuwe stijl in commissievergaderingen

Met ingang van september worden in de raadscommissies geen presentaties meer gehouden. Reden hiervoor is dat er vaak weinig tijd voor is vanwege volle agenda's. Presentaties worden voortaan op aparte avonden georganiseerd.

De eerste presentatieavond is op donderdag 9 september om 19.30 uur in de raadzaal. Er worden dan presentaties gegeven over het Wmo-plusloket en de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). Ook op 7 oktober en 2 december staan presentatieavonden gepland. De presentaties worden vooraf aangekondigd op de website van de gemeente en in de gemeentepagina's. De presentatieavonden zijn (in beginsel) openbaar, belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens de presentatieavonden ligt het accent op informatieoverdracht aan raads- en commissieleden. Over de verstrekte informatie wordt dus niet vergaderd. Wel kunnen de aanwezige raads- en commissieleden vragen stellen. De oordeelsvorming en eventuele besluitvorming over de betreffende onderwerpen hoort thuis in de reguliere commissie- en raadsvergaderingen. Presentaties zijn dus aanvullend en vinden plaats in een informele sfeer. Er worden dan ook geen verslagen van gemaakt. De presentaties worden ingeleid door één van de beide commissievoorzitters. De presentaties worden meestal gegeven door betrokken beleidsambtenaren of externe deskundigen. Het is denkbaar dat ook organisaties, instellingen of een groep burgers een presentatie willen geven over een onderwerp dat hen ter harte gaat. Dat kan ook. Als u daarvoor belangstelling heeft kunt u contact opnemen met de griffier, de heer J. Eppinga. Hij is telefonisch bereikbaar op (0543) 543 543 of via raadsgriffier@winterswijk.nl.