Universiteit van Amsterdam

Nieuws en Agenda

Nieuws- en persberichten

Gepubliceerd op 31 augustus 2010

Studenten in toga geven gratis rechtshulp

Stichting Wetwinkel Amsterdam viert 25-jarig bestaan

Gepubliceerd op 31 augustus 2010

Bij Stichting Wetwinkel Amsterdam verlenen rechtenstudenten van de Universiteit van Amsterdam gratis rechtshulp. Op vrijdag 9 september viert de Wetwinkel haar vijfentwintigjarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan verlenen de Wetwinkeliers die dag van 10.00 tot 14.00 uur gratis rechtshulp aan geĂŻnteresseerden. Dit doen de studenten gekleed in toga op het Spui in Amsterdam.

Naast de publieke actie op het Spui is er op vrijdag 10 september, van 13.00 tot 16.00 uur, een symposium. Dit symposium, getiteld Meester Jan Modaal: De burger in toga?, staat in het teken van het voornemen van de wetgever om de competentiegrens van de kantonrechter te verhogen. Sprekers tijdens het symposium zijn onder anderen: mr. Jan Westhoff (kantonrechter en vice-voorzitter Rechtbank Amsterdam), prof. dr. Mies Westerveld (bijzonder hoogleraar Sociale rechtshulp aan de UvA) en mr. Casper Schouten (advocaat en partner bij Kennedy Van der Laan).

Verwijzingen

Meer informatie over het symposium

Over Stichting Wetwinkel Amsterdam

De Stichting Wetwinkel Amsterdam is een organisatie die gratis rechtshulp verleent. Ze is in 1985 door een aantal UvA-studenten opgericht. Het doel van de wetwinkel was mensen te helpen die door te hoge kosten, onbekendheid met het recht of gebrekkig Nederlands met hun juridische probleem tussen wal en schip dreigden te vallen. Vijfentwintig jaar later vervullen de vrijwilligers van de Wetwinkel nog steeds deze belangrijke maatschappelijke rol. De rechtenstudenten die werken voor de Wetwinkel adviseren, procederen en helpen gratis iedereen met een juridisch probleem.