Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid



1 september 2010

---

Met uw huisbaas om de tafel

Informatieavond op 9 september

31 augustus 2010

Zo lang het huis niet tocht, hoef je niet met de makelaar of huisbaas te praten. Toch is hier nog meer over te vertellen. Wie meer wil weten, is welkom op de informatieavond over de Overlegwet, op 9 september in wijkcentrum Rivierenbuurt.

Hoe krijg je je verhuurder zo ver dat hij dubbel glas aanlegt? Kent u zijn onderhoudsplanning? Bent u tevreden over de afhandeling van klachten? Wie weet, spelen er nog wel meer zaken waarover u in gesprek kunt gaan met de verhuurder.

De Overlegwet

Op de informatieavond krijgt u inzicht in de Overlegwet. Deze wet regelt de rechten en plichten van verhuurders en huurders wanneer zij willen overleggen over zaken die het wonen rechtstreeks raken. Met deze nieuwe wet zijn de rechten van georganiseerde particuliere huurders gelijkgetrokken met die van woningcorporatiehuurders.

Voordeel is dat een afvaardiging van huurders invloed kan uitoefenen wanneer zij de mogelijkheden van de wet consistent en zakelijk toepassen. Tips en voorbeelden krijgt u op 9 september.

Meer informatie over de Overlegwet (PDF).

Aanmelden 9 september

Belangstellenden voor de informatieavond worden vriendelijk verzocht zich aan te melden bij Wijksteunpunt Wonen. Stuur daarvoor een mailtje, met als onderwerp `Infoavond Overleg' via de website www.zuideramstel.wswonen.nl.

Informatieavond `Met uw huisbaas om de tafel'

* 9 september 2010

* Wijkcentrum Rivierenbuurt, Rijnstraat 115, toegang kosteloos
* Aanvang 20:00 uur, zaal open om 19.30 uur, met koffie en thee
* Organisatie: Wijksteunpunt Wonen Zuideramstel (telefonisch spreekuur ma t/m do 9:30-10:30 uur, telefoon 642 1116).