Gemeente Oisterwijk

Onthulling nieuw kunstwerk Oisterwijks natuurtheater 9 september

Landkunst in het Groene Woud

De gemeente Oisterwijk is een nieuw kunstwerk rijker. Op donderdag 9 september wordt in het Natuurtheater een meervoudig landkunstwerk van kunstenares Margriet Kemper onthuld. Het werk draagt de naam `In de schaduw van de woorden' en bestaat uit zinnen die ooit in het theater hebben geklonken en nu op onverwachte plaatsen weer op het terrein opduiken.

De openingshandeling zal worden opgeluisterd door de toneelgroepen VOS en Trappaf en door de Elckerlyc-speellieden. Vanaf 15.30 uur zijn alle belangstellenden welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Als onderdeel van het kunstwerk is ook een zogenaamde leporello gemaakt; een kaartenmapje met daarop beeltenissen van de verschillende zinnen die samen het kunstwerk vormen. Aanwezigen ontvangen daarvan tijdens de onthulling de eerste exemplaren.

Het kunstwerk in het Natuurtheater maakt deel uit van de serie Landkunst in het Groene Woud. De onthulling is onderdeel van de Zomermanifestatie Landkunst 2010, een project van het BKKC, het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur. Meer informatie hierover is te vinden op www.landkunst.nl.