Ingezonden persbericht


Giel Beelen en Lange Frans zamelen voedsel in op de slotdag van het Ramadan Festival
Amsterdam, 8 september 2010

Morgen, donderdagavond 9 september organiseert het Ramadan Festival een feestelijke afsluiting op de Dam in Amsterdam. In de voormiddag vindt de Voedselbankactie plaats waarbij Giel Beelen en Lange Frans meehelpen. Wellicht is donderdag het Suikerfeest begonnen, en anders serveert het Ramadan Festival de laatste iftar van deze ramadan om 20.10 uur. Het programma begint om 18.30u en eindigt om 22.00u. Vanaf 18.00u is iedereen welkom. Tijdens het Ramadan Festival werden 16 steden met de Ramadan Karavaan bezocht, ruim 45 thema-iftars en meer dan 40 hospitality dinners georganiseerd. Het slotevenement blikt hierop terug en gaat deze avond verder in op het thema de kunst van het delen.

Slot op de Dam
Het Ramadan Festival verwacht meer dan 500 gasten en burgemeester van der Laan en ambassadeur Lange Frans zijn aanwezig. Cees van Vliet, directeur van de Albert Heijn, zal één minuut gratis winkelen uitreiken aan de winnaar van de receptenwedstrijd. Er zijn verschillende muziekoptredens van onder andere Kasba, Pinar en Flavour Coalition. Dr Johnny Love en MC Aldrin brengen de humor en er wordt teruggeblikt met een film van de mooiste momenten van de afgelopen maand.

Kunst van het delen voor Pakistan
Kunst en delen wordt heel letterlijk met de kunstveiling voor de slachtoffers van Pakistan. Tijdens het festival maakten kunstenaars met verschillende culturele en artistieke achtergronden samen kunstwerken door hun stijlen te delen. Deze kunstwerken zullen op de Dam worden geveild, waarbij de opbrengst gedoneerd wordt aan giro555. Voorzitter Jan Doggenaar van de Samenwerkende Hulp Organisaties zal de cheque in ontvangst nemen.

Voedselbankacties
Samen met de Voedselbanken Nederland en Serve the City zamelden vrijwilligers van het Ramadan Festival tot nu toe 127 kratten voedsel in. In de afgelopen maand zijn vele vrijwilligers aan de slag gegaan om op een praktische wijze uiting te geven aan het ramadanaspect "solidariteit met de armen". Hiertoe werden de Voedselbankacties georganiseerd. Morgen zal in het centrum van Amsterdam de laatste actie zijn. Klanten van verschillende supermarkten, onder andere bij de Albert Heijn bij het Food Plaza wordt gevraagd hun mandje te vullen voor de Voedselbank. Giel Beelen en Lange Frans doen ook een duit in het zakje, zij zullen zich een gedeelte van de actie vrijwillig inzetten om zoveel mogelijk voedsel in te zamelen.

Kijk op www.ramadanfestival.nl voor meer informatie.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,