Gemeente Culemborg

Voorbesprekingen gemeenteraad

De volgende onderwerpen komen aan de orde...

De gemeenteraad houdt donderdag 9 september voorbesprekingen in de Unie, Multatulilaan 12 (deze staan inclusief raadsstukken ook op internet: www.culemborg.nl). De agendapunten zijn als volgt:

Bestedingsplan Verkeer 2011 - 2012 vragenhalfuur, locatie Eik, 19.30 uur
De raadsfracties kunnen vragen stellen over de keuze voor verkeersprojecten die vanaf 2011 uitgevoerd kunnen gaan worden. Het gaat komend jaar vooral om de uitvoering van fietsvoorzieningen. De raad wordt gevraagd om geld hiervoor ter beschikking te stellen.

De Stichting Culemborg en Ontwikkelingssamenwerking (SCOS), locatie Eik, 20.00 - 21.00 uur
De SCOS heeft het gemeentebestuur geadviseerd over het beleid op het gebied van Internationale Samenwerking voor de komende raadsperiode. Ter voorbereiding op het vaststellen van dit beleid, krijgt de raad een presentatie van het advies door de SCOS.

Teamwerkplan Politie 2011, locate Beuk, 20.00 - 21.00 uur De politie stelt jaarlijks een teamwerkplan op. In deze voorbespreking kunnen de raadsfracties aangeven welke onderwerpen zij van belang vinden voor het Teamwerkplan 2011.

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO), locatie Eik, 21.00 - 22.00 uur
Met ingang van 1 oktober 2010 is de Wabo van kracht. Deze moet ook ingevoerd worden in de gemeente Culemborg. De verordeningen moeten hierop worden aangepast.

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Culemborg 2010, locatie Beuk, 21.00 - 22.30 uur
Er is een nieuwe verordening opgesteld omdat bij de gemeente Culemborg behoefte is om de regels voor het beleid op het gebied van onderwijshuisvesting aan te passen. Ook is de modelverordening voor Nederlandse gemeenten over dit onderwerp onlangs door de VNG veranderd. De raad wordt voorgelicht.