International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam

PERSBERICHT 2 september 2010

Hoofdrolspelers en regisseur aanwezig bij IFFR Open Air

Regisseur Nikola Le aic en twee hoofdrolspelers, de jonge skateboarders Stefan Djordjevic en Marko Todorovic, zijn aanwezig bij de vertoning van hun film Tilva Ros tijdens de tweede editie van IFFR Open Air, donderdagavond 9 september 2010 vanaf 20.45 uur op het Schouwburgplein in Rotterdam. IFFR Open Air is gratis toegankelijk.

Tilva Ros is een vermakelijke en energieke zomerfilm over een skateboardclub en vriendschap op de rand van volwassenheid. De film, gemaakt met een bijdrage van het Hubert Bals Fonds, ging augustus 2010 in wereldpremière op het filmfestival van Sarajevo en is inmiddels ook met veel succes vertoond op het filmfestival van Locarno. In Sarajevo werd Tilva Ros dubbel onderscheiden: als beste film en voor beste acteur.

Regisseur Nikolai Le aic maakte zijn speelfilmdebuut Tilva Ros in zijn geboorteplaats Bor, een onttakelde industriestad in Servië. Hij liet zich inspireren door Eggleston's landschapsfoto's en door films als Gummo, My Own Private Idaho en Thumbsucker maar vooral door de aanstekelijke energie van Skate Team Kolos, een vriendengroep die mijngebouwen gebruiken als skatebaan.

De oprichters van Kolos, Stefan Djordjevic en Marko Todorovic, zelf geoefende skateboarders, zijn ook de hoofdrolspelers in Tilva Ros.

IFFR Open Air wordt georganiseerd door International Film Festival Rotterdam en is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur en van Rotterdam Festivals. IFFR Open Air is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

(einde persbericht)

Noot aan de redactie,