Provincie Utrecht

Asfaltonderhoud hoofdrijbaan N199 & fietspad N806 Bunschoten

In september voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit op de hoofdrijbaan van de N199 en op het fietspad van de N806 in Bunschoten. Het oude asfalt wordt hierbij vervangen door nieuw asfalt. Hieronder vindt u meer informatie over de werkzaamheden, de verkeersmaatregelen en de consequenties hiervan voor het verkeer.

Hoofdrijbaan N199
Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de hoofdrijbaan van de N199 vinden plaats tussen 9 september en 30 september. Het betreft het gedeelte van de N199 tussen Rijksweg A1 en Bunschoten (hm 1,0 tot hm 2,5). Het oude asfalt wordt hier vervangen door nieuw asfalt, er wordt bermverharding aangebracht en de weg krijgt een duurzaam veilige inrichting.

De werkzaamheden vinden alleen 's avonds en 's nachts plaats op werkdagen tussen 19:30 uur en
05:30 uur de volgende ochtend. In het weekend zijn er geen werkzaamheden. Hierdoor blijft de hinder voor het verkeer beperkt. Wel kan sprake zijn van enige geluidsoverlast omdat er ook gefreesd moet worden.

Omleidingsroute doorgaand verkeer en bereikbaarheid Tijdens de werkzaamheden is de weg tussen Rijksweg A1 en Bunschoten afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Bisschopsweg en Rijksweg A1. De omleidingsroute staat ter plaatse met borden aangegeven. Overdag en in het weekend kan het verkeer gewoon doorgang vinden. Tijdens de afsluiting zijn de aanliggende panden beperkt bereikbaar via de parallelweg.

Fietspaden N806
Werkzaamheden
De werkzaamheden aan het fietspad van de N806 vinden plaats tussen 8 september en 10 september. Het betreft het gedeelte van de N806 tussen Bunschoten en Nijkerk (hm 1,6 en hm 2,0). Het oude asfalt wordt plaatselijk gerepareerd.

De werkzaamheden vinden alleen 's avonds en 's nachts plaats tussen 19:00 uur en 06:00 uur de volgende ochtend (dus totaal twee nachten). Hierdoor blijft de hinder voor het verkeer beperkt. Wel kan sprake zijn van enige geluidsoverlast omdat er ook gefreesd moet worden.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is het fietspad aan één kant afgesloten. Fietsverkeer zal aan één kant van de N806 de werkzaamheden passeren. Tijdens de afsluiting zijn de aanliggende panden bereikbaar.

Vragen?
Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl