Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Barnicle Bill in de Badcuyp - 9 september

Nee, als jazzheld ga je niet met pensioen. De rokerige zaaltjes, het ritme van de jazz, de gewoonte iedereen als 'vogel' aan te spreken: dat gaat in je bloed zitten, daar neem je niet zomaar afscheid van. Toch zijn ze schaard, de oude jazzdiehards die ook op latere leeftijd nog openstaan voor ontwikkeling, nieuwe stijlen en jonge muzikanten. Bijzonder trots is de Badcuyp daarom op 9 september het Barnicle Bill Trio op ons podium te hebben staan!

Eyecatcher van het trio is natuurlijk John Engels, die op de respectabele leeftijd van 75 jaar nog altijd alive and drummin' is. In zijn zeer lange en rijke jazzverleden speelde hij met legendarische artiesten als Chet Baker en Stan Getz maar dat heeft hem niet minder nieuwsgierig gemaakt naar de nieuwe generatie jazzmusici. Dus speelt hij sinds kort samen met Mark Haanstra (bas) en Miguel Martinez (altsax), twee jonge jazzartiesten met een gezonde interesse voor traditie.

De combinatie van jong talent en oude meesterschap staat garant voor een jazzavontuur dat aan iedere stijl voorbijgaat. Het trio speelt voornamelijk 'jazzstandaards die nooit echt standaard zijn geworden' en dat doen ze niet op de standaardwijze. Stijlvol en swingend, verfijnd en geraffineerd, van Sonny Rollins tot Chuck Berry.Het Barnicle Bill Trio is een unieke generatieoverstijgende combinatie en de Badcuyp geeft jou vanavond de kans ze live in actie te zien! Be there or be square, vogels!

De Badcuyp Centrum voor Muziek
Aanvang: 21:30
Toegang: 8,- euro

//einde persbericht//