Ingezonden persbericht


KLM Open vier dagen live op Sport1

Amsterdam, 6 september 2010 - Vanaf donderdag 9 september zendt Sport1 het KLM Open vier dagen lang live uit. De zender zal maar liefst 20 uur rechtstreeks verslag doen van het grootste golfevenement in Nederland. De presentatie is in handen van John van Vliet. Jan Kees van der Velden en John Woof tekenen voor het commentaar.

Het KLM Open dat dit jaar, van donderdag 9 tot en met zondag 12 september, op de Hilversumsche Golfclub wordt gehouden kent een ongekend sterk deelnemersveld. Martin Kaymer en Louis Oosthuizen zijn dit jaar de grote blikvangers. Kaymer won vorige maand het PGA Championship en Oosthuizen was eerder dit jaar de sterkste tijdens het Brits Open. Voor beide betekende dit hun eerste major overwinning. Ook de Nederlanders Joost Luiten, Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber geven in Hilversum acte de presence.

Naast het KLM Open zendt Sport1 op jaarbasis meer dan 1600 uur golf uit. Wekelijks doet de zender verslag van een toernooi uit de Europese en de Amerikaanse Tour. Daarnaast zijn ook alle majors bij de zender te zien. Vanaf 1 oktober zendt Sport1 drie dagen lang live de Ryder Cup uit. De tweejaarlijkse strijd tussen de beste golfers uit Europa en Amerika wordt dit jaar gehouden in Wales.

Uitzendtijden KLM Open:
Donderdag: 11:00 - 13:30 uur en 15:00 - 18:30 uur Vrijdag: 11:15 - 13:30 uur en 15:15 - 18:30 uur
Zaterdag: 13:15 - 17:30 uur
Zondag: 13:15 - 17:30 uur

Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Ook zijn hockey, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-kanaal aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, Kabel Noord, Tele2, KPN i-TV of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.