Gemeente Hoorn

Provincialeweg van donderdagavond tot maandagochtend tot aan Zuiderdracht afgesloten

Van donderdag 9 september 18.00 uur tot maandag 13 september 06.00 uur is de Provincialeweg tussen de Rijnweg en de Zuiderdracht voor alle verkeer afgesloten in verband met asfaltering van het wegdek. Ook de kruispunten met de Willemsweg en de Scheldeweg/Kernweg zijn dan voor doorgaand verkeer buiten gebruik. Hoorn-80 is tot zondag alleen bereikbaar via de Scheldeweg. Er zijn omleidingen via de IJsselweg en de Westfrisiaweg. Op verzoek van de Provincie Noord-Holland is herstel van het asfalt op het weggedeelte tussen de Opperweg en de Zuiderdracht aan de werkzaamheden van de gemeente Hoorn toegevoegd. Daar wordt vrijdag het asfalt gefreesd, zaterdag de berm aangepast en zondag geasfalteerd. Door het combineren van de werkzaamheden hoeft de weg nu maar één keer te worden afgesloten. Bewoners kunnen alleen via het fietspad hun woning bereiken. Deze uitbreiding van de werkzaamheden vraagt niet om extra verkeersmaatregelen. Het werkverkeer rijdt niet door Hoorn, maar door de streek.

Tijdens de afsluiting is het Venenlaankwartier bereikbaar via de Liornestraat, de Pakhuisstraat, de Vollerswaal (bussluis is open) en het Kleine Oost. Hoorn-80 is tot zondag 12 september alleen bereikbaar vanaf de Scheldeweg. Daarna is het bedrijventerrein tot maandag 13 september 06.00 uur volledig afgesloten. Fietsers kunnen dan naar Hoorn-80 via de tuibrug.

Nieuwe Wal Bezoekers van SPEELDAG.NL en de zeilevenementen op zondag 12 september moeten er rekening mee houden dat de binnenstad en het parkeerterrein de Nieuwe Wal niet bereikbaar zijn vanaf de Willemsweg. De kruising Provincialeweg/Willemsweg is het hele weekend afgesloten. Bezoekers van de binnenstad kunnen het beste parkeren op het Pelmolenpad, de Prisma-locatie of de Blauwe Berg. Vanaf de Blauwe Berg rijdt tussen 11.30 en 18.45 uur een gratis pendelbus van en naar de binnenstad.

Afronding Vanaf maandag 13 september kan het verkeer gebruik maken van het nieuwe asfalt. Om de doorstroming naar Hoorn-80 te bevorderen is op het kruispunt Provincialeweg/Kernweg de dubbele rechtsafstrook vervangen door één rechtsafstrook die altijd groen licht heeft, behalve als fietsers willen oversteken. Er zijn dan twee stroken voor rechtdoorgaand verkeer. Dit zal de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Hoorn-80 ten goede komen. De rest van die week vinden afrondende werkzaamheden plaats, zoals het aanbrengen van verharding in middengeleiders en verkeersgeleiders op de kruisingen en het ophogen en inzaaien van de bermen. Er geldt dan een snelheidsbeperking. Er worden tijdelijk rijstroken afgezet om het werk veilig te kunnen uitvoeren, waardoor het verkeer soms even zal stagneren.