Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kollum, 7 september 2010

Rekenkamercommissie Noordoost Fryslân biedt resultaten onderzoek naar inhuren van derden aan de gemeenteraad van Kollumerland c.a. aan.

Aanstaande donderdag (9 september 2010) zal de Rekenkamercommissie Noordoost Fryslân de resultaten van haar onderzoek naar het inhuren van derden door Gemeente Kollumerland c.a. aanbieden aan de raad van Kollumerland c.a.. De bijeenkomst is openbaar.

Met 'inhuur van derden' wordt bedoeld het inhuren van personeel via uitzendbureaus, detacheringsbureaus e.d., het uitbesteden van werkzaamheden (beveiliging, catering e.d.) en het gebruikmaken van de diensten van gespecialiseerde dienstverleners (accountants, (bedrijfs)artsen, adviseurs etc.). Eén van de uitkomsten van het onderzoek is dat de mate waarin door de gemeente externen worden ingehuurd relatief beperkt is.

Programma
De voorzitter van de Rekenkamercommissie zal de resultaten van het onderzoek samenvatten en vragen van de raadsleden beantwoorden. N.b.: de politieke discussie naar aanleiding van het onderzoek, tussen raad en college, zal tezijnertijd in een reguliere bijeenkomst van de raad plaatsvinden.

De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis van Kollumerland c.a. en begint om 20.30 uur.

Algemene informatie:
Rekenkamercommissie Noordoost Fryslân is de gemeenschappelijke rekenkamercommissie van de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. De rekenkamercommissie doet effectiviteitsonderzoek t.b.v. de raden van de deelnemende gemeenten.



Ingezonden persbericht