Kaartenmaker AND: Mededeling inzake afstempeling

Rotterdam, 9 September 2010 - De directie van AND International Publishers NV maakt bekend dat de akte tot wijziging van de statuten, onder verwijzing naar de op 18 mei 2010 gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders, houdende de gewijzigde statuten, is gepasseerd.

In verband met de gewijzigde statuten is elk aandeel ad ¤ 5 omgezet in één aaandeel ad ¤ 0,75 nominaal en is aan Euronext Amsterdam N.V. verzochht het aandeel met ingang van 16 september 2010 te noteren in de nieuwe nominale waarde van ¤ 0,75 nominaal. Dit zal geschieden zonder terugbettaling aan de aandeelhouders. Het verschil ad EUR 4,25 wordt aan de reserves van de vennootschap toegevoegd. De ISIN code (NL 0000430106) en het aantal genoteerde aandelen zullen ongewijzigd blijven.

Deze wijziging zal eveneens worden aangebracht op de gewone aandelen aan toonder van AND International Publishers NV die belichaamd zijn in een bij Euroclear Nederland gedeponeerd permanent verzamelbewijs van aandelen aan toonder ("Global").

Met de afstempeling van het aandelenkapitaal is het voor de vennootschap eerder mogelijk om tot uitkering van dividend over te gaan, omdat het eigen vermogen sneller boven het geplaatst kapitaal en de wettelijke en statutaire reserves uit zal stijgen.

AND is de enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt.