Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 9 september 2010

Kunstproject "Lusthof Utrecht" met Daniela Schwabe

t/m 16 oktober 2010 in de tuin van Kunstuitleen Utrecht

De Utrechtse kunstenares Daniela Schwabe is tot en met zondag 16 oktober 2010 te gast als 'artist in residence' in Lusthof Utrecht, de monumentale tuin van Kunstuitleen Utrecht. Zij heeft haar atelier verplaatst naar de kas in Lusthof Utrecht en werkt daar dagelijks aan haar schilderijen. Iedereen is van harte uitgenodigd om haar werkproces te volgen en met Daniela van gedachten te wisselen.

Daniela Schwabe (1984) is cum laude afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, met als specialisatie schilderen. Als materialen gebruikt zij olie- en lakverf op canvas. Laag voor laag voegt ze beelden toe aan een schilderij, maar nog vaker schildert ze juist weg wat er al was. Hierbij onderzoekt ze de mogelijkheden om hetgeen wat er is op een zodanige manier te vernietigen dat er een nieuw beeld ontstaat. Over haar werk zegt zei: 'In mijn schilderijen zoek ik bewust en onbewust contrasten op. Dit doe ik door beelden te vermengen en op die manier te balanceren tussen beeld en vlek, teken en betekenis. Dit proces gaat net zo lang door totdat het schilderij mijzelf verrast.'

Schilderworkshop met kunstenaar Daniela Schwabe
Tijdens het Uitfeest op zondag 12 september a.s. kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar gratis een schilderworkshop volgen onder leiding van kunstenaar Daniela Schwabe. Bovendien is het tot en met 15 oktober 2010 mogelijk om bij Kunstuitleen Utrecht een privé schilderworkshop door Daniela Schwabe te reserveren. Een kinderfeestje (6-12 jaar) van ca. 2 uur en maximaal 12 deelnemers bedraagt E75,-. Een workshop voor volwassenen kost E 150,-. Voor meer informatie: Renée Beurskens, tel. 030 - 286 98 90 of r.beurskens@kunstuitleenutrecht.nl.

Aanmelden nog mogelijk voor educatie project Voortgezet Onderwijs Tijdens haar Artist in Residence zullen ook leerlingen van het Voortgezet Onderwijs van de stad Utrecht worden ontvangen. Daniela wil jongeren op actieve wijze in haar werkproces betrekken. Schoolgroepen kunnen zich nu nog aanmelden voor een workshop of rondleiding via r.beurskens@kunstuitleenutrecht.nl.

Kunstenaarsgesprek Daniela Schwabe op 16 oktober
Op 16 oktober vanaf 15.00 uur vindt de afsluiting plaats van Lusthof Utrecht; Daniela Schwabe waarbij de kunstenares uitgebreid ingaat op haar werkproces en de bezoeker inzicht krijgt in hoe haar schilderijen tot stand komen. Op www.lusthofutrecht.hyves.nl staan de actuele ontwikkelingen en het definitieve programma op 16 oktober.

Kunstuitleen Utrecht en Lusthof Utrecht (de tuin), Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht. T. 030 - 286 19 80, E. info@kunstuitleenutrecht.nl, I. www.kunstuitleenutrecht.nl. www.danielaschwabe.nl. -----------------------------------


Ingezonden persbericht