Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 9 september 2010

Laatste kans voor een persoonlijke boodschap op Onze Stier

Iedereen die nog graag een persoonlijke boodschap, tekst of tekening wil achterlaten op het kunstwerk 'Onze Stier' krijgt hiervoor een laatste kans. Vanwege de grote belangstelling voor het graveren in het staal biedt de kunstenaar nog één keer de unieke mogelijkheid om verbonden te worden met de Stier.

Op de website www.onzestier.nl kunnen belangstellenden tot en met 18 september 2010 een document downloaden voor het achterlaten van een persoonlijke boodschap of tekst. De kosten voor het graveerwerk bedragen ¤ 36,00 voor een plaatje van 50 x 60 mm en ¤ 67,00 voor een plaatje van 100 x 60 mm. Deze kosten dekken de productiekosten en moeten vooraf worden overgemaakt. De tekst op het document wordt gescand, waarna de graveermachine het plaatje met tekst of afbeelding maakt.

Aanvragen
Op zaterdag 21 augustus kreeg iedereen de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap, op de Stier achter te laten. Met behulp van moderne technieken worden deze boodschappen op een plaatje staal gegraveerd en door kunstenaar Thijs Trompert op de Stier gelast. Een kleine honderd Amersfoorters maakten gebruik van deze mogelijkheid. Na de graveerdag bleven de aanvragen om nog iets op de Stier achter te laten binnenstromen.

Groter en krachtiger
Het kunstwerk 'Onze Stier' komt definitief terug op de rotonde Kruiskamp. Mede dankzij bijdragen van een aantal sponsoren komt de Stier groter en krachtiger terug in het Amersfoortse straatbeeld. Omdat de Stier een plek heeft in de harten van vele Amersfoorters is ervoor gekozen dit door de graveeractie ook symbolisch terug te laten komen in het beeld.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort