Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 9 september 2010

Geen marathon in 2011

De organisatie van de marathon 2011 heeft na een constructief overleg met de wethouder sport besloten om de marathon 2011 voorlopig uit te stellen. Daarmee is het idee geenszins van de baan: de organisatoren richten zich nu op een marathon in het voorjaar van 2012.

De organisatie is tot de slotsom gekomen dat het niet realistisch is om op dit moment met de gemeente de benodigde afspraken te maken om het financiële plaatje rond te krijgen. Tot die conclusie kwam de stichting Amicitia Marathon Amersfoort op 6 september in een gesprek met wethouder Stoelinga, die het initiatief van harte verwelkomde.

Op korte termijn zal de gemeenteraad zich kunnen uitspreken over de invulling van een jaarlijks grootschalig sportevenement, zoals in het coalitieakkoord is vastgelegd. Afhankelijk van de uitkomst van deze raadspeiling zal het college een definitief voorstel presenteren over grote sportevenementen voor de komende jaren. Daarna hoopt de organisatie het overleg met de wethouder te kunnen voortzetten.

Noot voor de redactie,