Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 september 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Politie treft auto met gestolen goederen aan

Goor

Een winkeldief ontsnapt nadat hij werd betrapt op het stelen van een vest. Politie zoekt de eigenaar of eigenaren van gestolen goederen die aangetroffen werd in een auto.

Een 37-jarige eigenaar van een kledingzaak aan de Grotestraat in Goor had op woensdag 8 september omstreeks 13.55 uur twee mannen in zijn zaak. Terwijl de ene man met de eigenaar stond te praten rende de andere man op een gegeven moment de winkel uit. Deze man had een vest gestolen en ging er vandoor. De eigenaar zette de achtervolging in en kreeg het vest te pakken maar de winkeldief ontkwam. De gealarmeerde politie heeft in de omgeving een onderzoek ingesteld. Ze troffen de winkeldief niet aan maar wel een verdachte auto. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van de Rabobank. Deze auto was voorzien van een uitvoerkenteken en stond op naam van de man die achtergebleven was in de winkel. Deze man, 51 jaar uit Schalkhaar, is aangehouden omdat hij verdacht werd betrokkenen te zijn bij de diefstal. In de auto lagen allerlei goederen. De politie vermoedt dat deze goederen, veelal sokken en parfum, van diefstal afkomstig zijn. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie stelt nader onderzoek in. Mensen die meer informatie over de herkomst van de aangetroffen sokken en parfums hebben kunnen contact opnemen met de politie; telefoonnummer 0900-8844 of melden bij het politiebureau.

(2010081491)

Fietsendief aangehouden

Enschede

Woensdag 8 september omstreeks 20.30 uur is een fietsendief op heterdaad betrapt op de Blekerstraat in Enschede. De man is aangehouden.

Omstreeks 20.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd dat op de Blekerstraat in Enschede een man met een fiets liep. De man hield de achterkant van de fiets omhoog, waardoor de agent vermoedde dat de man de fiets had gestolen. De man, een 32-jarige Enschedeër, is aangehouden voor de diefstal. De man is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010081590)

Twee winkeldievegges aangehouden

Enschede

Twee winkeldievegges zijn woensdag 8 september omstreeks 17.00 uur aangehouden, nadat zij in een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede parfum hadden gestolen.

Beveiligingsmedewerkers zagen op bewakingsbeelden dat de twee vrouwen een aantal parfumflessen uit het schap haalden en deze in hun tassen stopten. De vrouwen zijn door de beveiligingsmedewerkers in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De vrouwen, 19 en 34 jaar en beiden uit Enschede, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010081557)

Wietplantage in weiland

Wierden

Woensdag 8 september is in een weiland aan de Rietschotweg in Wierden een wietplantage aangetroffen.

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in. In een weiland bij een woning aan de Rietschotweg in Wierden werden 25 grote wietplanten aangetroffen. Ook in de tuin bij de woning stonden 17 grote wietplanten. De planten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de bewoners, een 47-jarige man en zijn 46-jarige vrouw, wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010081430)

Inbreker overlopen, de politie zoekt getuigen

Enschede

In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 september is een inbreker overlopen in een pand aan het Schuttersveld in Enschede. De inbreker wist te ontkomen, de politie zoekt getuigen.

Omstreeks 03.00 uur werd een inbraak gemeld in een pand aan het Schuttersveld in Enschede. Een beveiligingsmedewerker ging naar aanleiding van het inbraakalarm naar het pand. Er bleek een grote ruit te zijn vernield. Toen de beveiligingsmedewerker de schade aan de ruit beter wilde bekijken, stond hij plotseling oog in oog met de inbreker. Deze wist echter te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak.

Het signalement van de dader:
. Negroïde man;
. Ongeveer 1.70 meter lang;
. Tussen 30-35 jaar oud;
. De man droeg een bruine leren jas, een wit/rode baseballcap, een donkere broek en donkere schoenen. . De man ging er vandoor op een donkerkleurige herenfiets met vermoedelijk een lekke band.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede-Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010081639)

Vier jongemannen aangehouden voor baldadigheid

Enschede

In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 september zijn vier jongemannen aangehouden, nadat zij omstreeks 00.00 uur een leegstaand pand aan de Van Galenstraat waren binnengekomen.

Omstreeks 00.00 uur reden surveillerende agenten in het centrum van Enschede. Zij zagen dat vier jongemannen richting een leegstaand pand aan de Van Galenstraat liepen. De agenten vatten post bij het gebouw. Enige tijd later zagen de agenten in het gebouw het schijnsel van een zaklamp. Ook hoorden de agenten gebonk en glasgerinkel vanaf het dak van het gebouw. De agenten sommeerden de jongemannen om naar beneden te komen. Daar werden de jongens, drie van hen 19 jaar oud en één van 20 jaar oud en allen uit Enschede, aangehouden. De jongens werden voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werden zij heengezonden. Proces-verbaal voor vandalisme / baldadigheid wordt opgemaakt. (2010081623)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede heeft woensdag 8 september een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld tegen zijn ouders. Hulpverlening wordt opgestart. (2010081423)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Bedrijfsbus gestolen

Holten

Woensdag 8 september is tussen 13.30 en 16.00 uur een bedrijfsbus gestolen vanaf een bedrijfsterrein op de Ondernemersweg in Holten. Het gaat om een grijze Mercedes-Benz model Vito voorzien van het kenteken 40-BT-NZ.

De politie verzoekt mensen die het een en ander hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek, of die mogelijk weten waar deze bedrijfsbus nu is, contact op te nemen met Politie Twente, team Holten. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010081553)

---- --