Gemeente Cromstrijen


Stand van zaken vestiging TNO: kosten grotendeels vergoed

09-09-2010

Eind 2009 werd bekend dat TNO vanwege voornamelijk financiële redenen, welke een gevolg zijn van budgetbeperkingen bij haar opdrachtgevers, niet verhuist naar Cromstrijen. De teleurstelling bij de gemeente was groot. De gemeente startte vervolgens met het opmaken van de balans van de gevolgen die het stopzetten van de verhuizing voor Cromstrijen heeft.

Financiële gevolgen
De gemeente bracht de financiële gevolgen voor onze gemeente in beeld en voerde overleg met TNO over de vergoeding daarvan. Dit overleg had tot gevolg dat de gemeente de kosten inmiddels grotendeels vergoed kreeg en zij afspraken maakte over de nog te vergoeden kosten.

Mogelijkheden huisvesting
TNO voert op dit moment een studie uit naar de mogelijke varianten voor de huisvesting. De optie van een mogelijke vestiging in afgeslankte vorm in Numansdorp is nog altijd in beeld. Hierover nam TNO nog geen definitief besluit. Het besluit is onder andere afhankelijk van vraagstukken over de huisvesting en de financiële gevolgen.

Eerst duidelijkheid TNO dan vervolgstappen gemeente De gemeente hoopt eind 2010 duidelijkheid te krijgen over een mogelijke vestiging in afgeslankte vorm. In eerste instantie moet TNO een besluit nemen over de door hen gewenste huisvesting van TNO. Wanneer dit besluit is genomen, kan de gemeente de mogelijke gevolgen voor Cromstrijen in beeld brengen.

Meer informatie
Zodra de gemeente meer duidelijkheid ontvangt, informeert zij u hierover via de gemeentelijke communicatiemiddelen.

Meer informatie over de stand van zaken vindt u bij Vestiging TNO.