Ten Cate NV

TenCate ontvangt contracten voor voertuigbepantsering in de Verenigde Staten 09 september 2010

TenCate Advanced Armor USA in Newark (Ohio, VS) heeft aanvullende contracten voor voertuigbepantsering gekregen ter waarde van $ 18,5 miljoen. Daarmee bevestigt het bedrijf zijn sterke positie in de markt voor voertuigbepantsering in de Verenigde Staten. De materialen worden voor het eind van 2010 geleverd aan twee grote producenten van militaire voertuigen en aan het Amerikaanse leger.

De bepantsering voor het Amerikaanse leger is gebaseerd op de geavanceerde armourcomposiettechnologie van TenCate en biedt de lichtste, meest efficiënte bepantsering die mogelijk is voor deze veeleisende toepassingen.
Scott Unger, groepsdirecteur van TenCate Advanced Armor USA: `TenCate is trots deze cruciale bepantseringssystemen aan de Amerikaanse gevechtstroepen te mogen leveren. Deze systemen garanderen dat zij in hun werk beschikken over de beste en meest geavanceerde armourbescherming'.

TenCate Advanced Armor USA is onderdeel van de wereldwijde TenCate Aerospace en Armour-groep, die ook actief is in Nederland, Frankrijk, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en India. Scott Unger voegt hieraan toe: `TenCate is wereldwijd leider in armourtechnologie en kan haar klanten wereldwijd ondersteunen. TenCate is gespecialiseerd in de productie van lichtgewicht beschermende composiet- en keramische composiet-armoursystemen voor toepassing in voertuigen, vliegtuigen, schepen en persoonlijke bescherming'.

Vanwege de gevoeligheid van de informatie worden geen verdere details verstrekt.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, donderdag 9 september 2010