Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wichmond - Rijden onder invloed                           |

De politie heeft woensdagavond 8 september een 60-jarige automobilist uit Steenderen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie kreeg omstreeks 19:30 uur de melding dat getuigen de automobilist uit zijn auto hadden zien stappen op de Baakseweg in Wichmond en dat hij direct daarna op de grond viel. Toen agenten ter plaatse arriveerden, draaide de motor van de auto nog. De bestuurder, die inmiddels weer naast zijn auto stond, sprak met dubbele tong en was onvast ter been. Hierop is de man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Eibergen - Geen identiteitsbewijs en in bezit van drugs   |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 9 september een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het niet tonen van een geldig identiteitsbewijs en het in bezit hebben van harddrugs.


De politie zag omstreeks 01:30 uur een auto met twee inzittenden rijden op de Klaashofweg in Eibergen. Toen agenten het voertuig wilden staande houden voor een controle, ging deze er met grote snelheid vandoor. Na een korte zoektocht werd het voertuig aangetroffen op de Koningin Wilhelminastraat. Er bleek alleen nog iemand te zitten op de passagiersstoel, de bestuurder was verdwenen. De 22-jarige passagier bleek geen geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen en in zijn kleding werd een zakje harddrugs aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij afstand deed van de drugs. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Lichtenvoorde - Winkeldief aangehouden                    |

De politie heeft woensdagmiddag 8 september met hulp van het winkelpersoneel van een schoenen- en kledingwinkel aan de Koemstraat in Lichtenvoorde een 38-jarige man uit Iran aangehouden voor winkeldiefstal.


De politie kreeg omstreeks 16:00 uur de melding dat het winkelpersoneel een winkeldief had aangehouden. Medewerkers van de winkel waren de man achterna gerend en hadden hem in de kraag gevat. Hij bleek in zijn tassen onder andere handschoenen te hebben zitten die hij niet had afgerekend. Ook had hij diverse verzorgingsartikelen bij zich die vermoedelijk van diefstal bij andere winkels afkomstig waren. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De aantroffen spullen zijn in beslag genomen en de politie stelt onderzoek in naar de herkomst ervan.

|     |Winterswijk - Portemonnee gestolen                        |

Een 35-jarige vrouw uit Winterswijk is woensdag 8 september bij een kledingwinkel aan de Wooldstraat in Winterswijk bestolen van haar portemonnee, paspoort en rijbewijs.


De politie kreeg omstreeks 10:30 uur de melding van de diefstal. De vrouw had gepind bij een pinautomaat vlakbij de kledingwinkel en merkte in de winkel dat onder andere haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. De vrouw was even daarvoor aangesproken door twee dames; een wat oudere vrouw met een lichtkleurige hoofddoek en een bril en een jongere vrouw met lang zwart haar. Deze hadden de vrouw in gebrekkig Duits aangesproken. Hier had zij verder geen acht op geslagen en was doorgelopen. Vermoedelijk hebben deze twee dames in een onbewaakt moment de spullen uit de tas van de vrouw weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele getuigen, of overige gedupeerden, om zich te melden via 0900-8844.

|     |Ulft - Hennepkwekerij                                     |

Bij een politieonderzoek in een bovenwoning aan de Deurvorststraat in Ulft is donderdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.


De politie onderzocht de woning na een melding. In de woning werden in meerdere kamers 365 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar wie verantwoordelijk was voor de kwekerij en maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --