Ingezonden persbericht


Persbericht

Limobasics sluit zich aan bij MADE-BY

Limobasics, een in Barcelona gevestigd kinderkledingmerk en retailer, is het 36e merk dat lid wordt van MADE-BY, de Europese not for profit organisatie die samenwerkt met kledingmerken aan het duurzaam maken van hun productieketens.

Vanuit hun retail-achtergrond hadden de oprichters van Limobasics, Olaf de Boer en Fieke de Wert, een collectie voor ogen van basis kledingstukken in diverse kleuren die gecombineerd kunnen worden met, en een aanvulling zijn voor andere merken. Fieke ontwierp Limobasics met het doel een must have basis collectie te bieden met de focus op newborn en baby's van maat premature tot 24 maanden en met een aantal items voor kids. De huidige collectie bevat rompers, pyjama's, T-shirts, broeken en diverse accessoires.

"We hebben gekeken naar wat er om ons heen gebeurt op het gebied van duurzaamheid en vroegen onszelf, wat kunnen wij als klein merk doen? We hebben weliswaar minder impact dan grote merken maar MADE-BY heeft ons laten inzien dat het er niet alleen om gaat dat we zelf verantwoorder en duurzamer werken maar ook om de voorbeeld functie voor andere merken." Aldus Olaf de Boer, mede-eigenaar en -oprichter van Limobasics.

Limobasics is made in Europe sinds de start in 2003 en heeft vanaf juli 2009 voornamelijk gebruik gemaakt van biologisch katoen.

Limobasics is verkrijgbaar in vele winkels in Spanje, Nederland, België en Duitsland en bij een aantal retailers in andere landen.

Olaf en Fieke runnen ook de Limobebe winkel online (www.limobebe.com) en in Barcelona, waar o.a. een aantal van de bij MADE-BY aangeslotten kinderkledingmerken verkocht worden zoals Imps&Elfs en Kik-Kid, verkocht worden.

MADE-BY
MADE-BY is een overkoepelend label voor duurzaam geproduceerde mode. Samen met de aangesloten modemerken, waaronder Claudia Sträter, Edun (van pop-icoon Bono), Jackpot, Kuyichi, Nomad en het label Pure van de Bijenkorf, werkt MADE-BY aan het verbeteren van de milieu- en arbeidsomstandigheden in de hele productieketen. Dit gebeurt o.a. door het gebruik van biologische katoen en samenwerking met fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. De kleding van deze merken is herkenbaar aan het blauwe MADE-BY knoopje.

MADE-BY heeft kantoren Nederland, Duitsland en de UK. Kijk voor meer informatie op MADE-BY.nl.

----------