Gemeente De Wolden


Persbericht








Zuidwolde, 9 september 2010




Gemeentebestuur actief op pad!

Raadsexcursie In De Wolden en naar Holten 'Hoger op'


Het gemeentebestuur van De Wolden gaat morgen op raadsexcursie. Binnen de gemeentegrenzen is er een inspirerende verdieping met het Reestdal en een ontmoeting met het dorp Linde. Over de grens van Drenthe heen, laat de gemeente Rijssen-Holten zien hoe de ontwikkeling van recreatie op de Holterberg ook het dorp Holten "Hoger Op" tilt.

In Kunstencentrum Hofstede Duet in Zuidwolde laten gemeenteraad, college en management van De Wolden zich 's ochtends infomeren over het project idyllisch Reestdal. Aansluitend vertelt eigenaar Han van Hagen over zijn Kunstencentrum in het Reestdal. Vervolgens is er een bezoek aan het Dorpshuis Linde, waar een vertegenwoordiging van het dorp de gemeentebestuurders 'mee zal nemen"naar de toekomst: de dorpsvisie Linde.

's Middags is het gezelschap te gast bij de gemeente Rijssen-Holten. Op de Holterberg wordt een bezoek gebracht aan de vernieuwde entree van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Gelijktijdig zorgden de horecabedrijven op de Holterberg voor een kwaliteitsimpuls, waardoor het toerisme groeide. Ook wordt verteld over de ontwikkeling van het centrum van het dorp Holten, dat als 'poort' naar het Nationaal Park de omgeving economisch en toeristisch op een hoger plan gaat brengen. De versterking van de route tussen het centrum - als poort - naar de Holterberg zal als onderdeel van 'Holten Hoger op' ook aan bod komen.

In deze raadsperiode is dit de eerste excursie buiten de provincie. Elk jaar organiseert de griffie dergelijke werkbezoeken. Werkbezoeken zijn één van de instrumenten die de raad en het college inzetten om kennis te vergaren, inzichten te vergroten en om inspiratie op te doen.