Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

6 juli 2010

1. Betalen met pin, creditkaart of chip bij nieuwe parkeerautomaat

B&W hebben besloten om de parkeerautomaat op Markt Zuid te vervangen door een automaat waar alleen met pin, creditkaart of chip betaald kan worden. Vorige maand is geprobeerd de parkeerautomaat aan de Markt Zuid te kraken. De kraak is niet gelukt, maar de schade is aanzienlijk en de apparatuur is niet meer bruikbaar. Klanten moeten nu tijdelijk afrekenen bij de automaat op Markt Noord.

Klik hier voor het nieuwsbericht

Klik hier voor het B&W-besluit

2. Onderzoek naar efficiënter beheer van begraafplaatsen

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een onderzoek naar kostenbesparing en efficiënter beheer van begraafplaatsen. "Er wordt geïnventariseerd waar besparingsmogelijkheden liggen. Dit kan mogelijk leiden tot lagere tarieven voor begraven. Ook wil het college inspelen op de wens van inwoners voor langere uitgiftetermijnen en flexibeler betalingsmogelijkheden voor 'eigen' graven" aldus wethouder Anno Wietze Hiemstra.

Klik hier voor het nieuwsbericht

Klik hier voor het B&W-besluit

3. Beslissing op bezwaarschrift

Een inwoner van Hoogeveen heeft via de Wmo een traplift aangevraagd. Het college van B&W heeft deze aanvraag afgewezen. De aanvrager van de traplift heeft bezwaar gemaakt tegen dit besluit. De bezwaarschriftencommissie heeft het bezwaarschrift behandeld en advies uitgebracht aan het college. B&W nemen het advies van de commissie, om het besluit niet te herroepen, over.