Ingezonden persbericht


SMAAKVRIENDEN GEPRESENTEERD AAN DE PERS TIJDENS KUNSTHALKOOKT

Op de openingsdag van KunsthalKOOKT presenteerde Meester-kok Angélique Schmeinck onder grote belangstelling haar nieuwe boek 'SmaakVrienden Groenten' aan de Nederlandse pers. Het eerste exemplaar van het boek - waarin SVH Meester-kok Schmeinck ingrediënten, bereidingen en technieken laat zien die een smaakrelatie met elkaar hebben - werd uitgereikt aan Volkert Engelsman, bekend van de biologische handelsonderneming Eosta en Nature and More.

"Ik ben erg onder de indruk van de activiteiten van Volkert Engelsman. Zijn aanpak en innovatie op het gebied van duurzaamheid en biologisch telen is een grote stimulans en inspiratiebron voor zowel teler, retailer, groothandel als consument," aldus Schmeinck die met 'SmaakVrienden Groenten' een revolutionair inspiratieboek heeft gemaakt, dat uitdaagt om op culinair avontuur te gaan met als resultaat feestelijke en verrassende ontmoetingen van groenten, smaken en vrienden. Wie de perspresentatie van het boek heeft gemist: op vrijdag 10 september (15.00-16.00 uur) en zaterdag 11 september (16.00-17.00 uur) kan het publiek kennis maken met het boek door 'De Grote Smaakvrienden Groenteshow' in het Kooktheater te bezoeken. Kijk voor toegang en route op www.kunsthalkookt.com. Op www.smaakvrienden.nl is een preview van het boek te zien.

'SmaakVrienden' in het kort ...


* Biedt 82 groenten en meer dan 700 inspiraties, inclusief microrecepten en culinaire 'mindmaps'


* Geeft van elk denkbare groente een overzicht van smaakvrienden en smaakrelaties


* Helpt om snel originele gerechten samen te stellen


* Brengt verrassende ideeën om te variëren met bestaande gerechten en maaltijden


* Inspireert om te koken met de ingrediënten die je nog in huis hebt


* Helpt zoeken naar dat ene accent dat je altijd al miste in een gerecht


* Is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk


* Is ontwikkeld door SVH Meester-kok Angélique Schmeinck