Online coaching is ontbrekende schakel bij hulpverlening


GOES, 20100909 -- Online coaching, ook wel e-coaching genaamd, is voor Creàre uit Goes (coaching, training en advies) een onmisbare schakel in al haar coachingactiviteiten. Online coaching is voor veel cliënten toegankelijker en veiliger dan de directe face-to-face gesprekken. Internet creëert een comfortabele afstand, die het voor de cliënt gemakkelijker maakt om uit de schulp te kruipen. Anonimiteit wordt gewaarborgd en zonder wachtlijst kan direct worden gestart met de dagelijkse online consulten.

Coachingbureau Creare ziet online coaching als een absolute toevoeging op haar activiteiten. Zeker in de huidige tijden van crisis en het leven in een prestatiecultuur is coaching via internet een heel prettig en veilig middel. Cliënten durven vanwege de afstand die internet hen biedt directer te communiceren. Er wordt sneller resultaat geboekt, omdat men dagelijks via de pc thuis kan worden gecoacht. Feedback wordt sneller ontvangen en cliënt vertelt of schrijft zijn/haar verhaal in eigen tempo zonder tussentijdse vragen die wellicht storend zijn.

Communicatietrainer H. ter Beek vindt online coaching voor de cliënt een gemakkelijke instapmogelijkheid: "Het blijkt dat veel mensen moeite hebben een hulpverlener in te schakelen. Voor de meesten blijkt die drempel net even te hoog. Online coaching van Creare verlaagt die drempel aanzienlijk. Voor degenen die wel de voorkeur geven aan de gangbare face-to-face gesprekken, heeft Creare genoeg andere vormen van hulpverlening en coaching in huis."

Wat doet Creare nog meer?
Creare staat voor coaching, training en advies. Naast online coaching is Creare ook gespecialiseerd in loopbaancoaching, mental coaching, wandelcoaching en hulp bij verwerking. Ook voor bedrijven bestaan er trainingen op maat. Creare kent hierin enkele speerpunten, namelijk managementondersteuning, organisatieadvies en communicatietrainingen. Meer over alle vormen coaching, training en advies is terug te vinden op www.creare-cta.nl.