Orange Babies-ambassadeur Fiona Hering ontvangt symbolisch sieraad


AMSTERDAM, 20100909 -- Fiona Hering heeft vandaag uit handen van het Nederlandse juwelenmerk By Jéh in Maison de Bonneterie in Amsterdam een bijzonder sieraad in ontvangst genomen. Het bestaat uit symbolische bedels en edelstenen en is exclusief voor Orange Babies ontworpen. Van ieder verkocht exemplaar gaat 5 euro naar het kindertehuis Sparrow Ministeries in het dorp Roodepoort in Zuid-Afrika, één van de projecten van Orange Babies.

De symbolische waarde zit in de edelstenen en zilveren bedels; het zilveren hartje aan een gevlochten leren koord symboliseert de liefde tussen moeder en kind, het beschermengeltje veilig opgroeien en een kleine en grote edelsteen symboliseren gezonde groei. Het sieraad is ontworpen in drie varianten: één met blauwe sodaliet edelstenen, één met lichtroze rozequarts en één met bergkristallen. Het kan als armband en als collier worden gedragen. Ook is het leuk als decoratie in een babykamer.

Fiona Hering enthousiast
Het initiatief is enthousiast ontvangen door Orange Babies-ambassadeur Fiona Hering: "De symboliek spreekt mij erg aan, die is prachtig! Hartverwarmend hoe By Jéh met zoveel inspiratie dit mooie sieraad voor Orange Babies heeft ontworpen. Hier lopen vast heel veel mensen warm voor. Ik zal het zeker dragen!"

Juweel als schakel
By Jéh-ontwerper en eigenaar Elselien van Buuren is blij met het enthousiasme waarmee het sieraad is ontvangen. Zij heeft zelf een dochtertje. De sympathie met Orange Babies is mede daarom erg groot. Elselien: "Wij helpen graag zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika, de doelgroep die Orange Babies ondersteunt. Dit is een hele kwetsbare groep vrouwen met minimale kansen. Wij hebben die kansen wél en daarom willen we op een mooie, symbolische manier een schakel vormen tussen hulp en onze juwelen."

Officiële lancering en verkoop
Het sieraad is bij Maison de Bonneterie te koop en vanaf 1 oktober ook bij diverse juweliers en babywinkels. Daarnaast het is verkrijgbaar via www.byjeh.nl. De verkoopprijs is ¤ 37,50.

Over Orange Babies
Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Daarnaast wil Orange Babies mensen in Nederland, en het liefst heel Europa, bewust maken van de problemen van hiv/aids in Afrika. Orange Babies zamelt geld in door onder andere creatieve evenementen te organiseren en allianties aan te gaan met sponsoren zoals Lief!, Nelson, Cartier, Kruidvat, By Jéh en mediapartners. Alles met het doel om zoveel mogelijk donateurs en geld te werven om de 25 projecten in Afrika te continueren en uit te breiden.

Over By Jéh
By Jéh - dat inmiddels meer dan 10 jaar bestaat - is sterk in de authentieke uitstraling van haar juwelen. Kwaliteit en vorm bepalen de klasse. De juwelen worden altijd van 925 sterling zilver, edelstenen, parels en/of andere echte materialen gemaakt. De bijzondere detaillering en de kunst van het weglaten bij ieder ontwerp, maken iedere collectie succesvol en tijdloos. De collecties van By Jéh is verkrijgbaar bij meer dan 150 juweliers en goudsmeden in Nederland en België.

Fotobijschriften:
* Orange Babies-ambassadeur Fiona ontvangt het symbolische juweel van Elselien van Buuren van By Jéh
* Orange Babies juweel By Jéh

Bluzip





ingezonden persbericht