Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


GVB daagt reizigers uit voor tramontwerp

Een 18 meter lang kunstwerk van een tram vormde vanmiddag de start van de wedstrijd `Ontwerp je eigen tram'. De wedstrijd is een initiatief van GVB, de openbaar vervoerder van Amsterdam. Op de Dam werden reizigers door kunstenaars van Kwasten Met De Gasten uitgedaagd om hun reis met GVB te vertalen naar een ontwerp op de tram. Het winnend ontwerp rijdt vanaf 1 november een maand lang door Amsterdam.

Dagelijks reizen zo'n 800.000 mensen met GVB via tram, metro, bus of veerpont. Dit zijn ruim 5 miljoen reizen per week. En 5 miljoen reizen betekent 5 miljoen reisbelevingen. Korte, lange, leuke, spannende, saaie en soms ook minder leuke reiservaringen. Met de slogan "Hoe ziet jouw reis met GVB eruit?" geeft de openbaar vervoerder van Amsterdam reizigers de mogelijkheid om hun reisbeleving te vertalen naar een ontwerp op een echte tram.

Ontwerp je eigen tram!
De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk. Tekenen, schilderen, fotoshoppen, knippen en plakken, alles mag. Een deskundige jury bestaande uit Eus Drossaers (vervoermanager Tram GVB), Carolien Glazenburg (grafisch conservator Stedelijk Museum) en kunstenaar Ottograph (Kwasten met die Gasten) beoordeelt de ontwerpen. Het winnende ontwerp wordt maandag 1 november onthuld.

Meedoen is easy
Mensen kunnen op verschillende manieren meedoen. Bij GVB Tickets & Info liggen wedstrijd-formulieren met een blanco tram. Dit formulier is ook te vinden op de GVB-site. Daarnaast is een speciaal tekenprogramma ontwikkeld waar mensen hun eigen foto's, teksten en vormen op de tram kunnen plakken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van Photoshop of Illustator. Daarnaast hangen vanaf donderdag in tram, metro en bus flyers met informatie en stuurt GVB informatiepakketten naar alle middelbare scholen en grafische opleidingen in Amsterdam. Inzenden kan tot en met zondag 10 oktober 2010.

Voor meer informatie en voorwaarden van `Ontwerp je eigen tram' kijk op http://www.gvb.nl/wedstrijd .
Pagina geplaatst: 9 september 2010