Tom Coronel

9 September 2010
Spyker Squadron 1000 km van Silverstone preview

De laatste ronde van het Le Mans Series seizoen zal dit weekend worden verreden op het circuit van Silverstone. Spyker Squadron zal in het Verenigd Koninkrijk opnieuw van start gaan met de Spyker C8 Laviolette GT2R en coureurs Peter Dumbreck en Tom Coronel.

Foto: Spyker Squadron

Spyker Squadron heeft goede herinneringen aan het Britse Grand Prix circuit. In 2007 werd een derde plaats behaald en afgelopen jaar eindigde het team zelfs op de tweede plaats in de GT2 klasse. Na finishes in alle Le Mans Series races en tijdens de 24 Uren van Le Mans hoopt het team 2010 met een goed resultaat af te sluiten.

Peter van Erp, Managing Director: We staan aan de vooravond van de laatste race van het Le Mans Series seizoen. We wisten hier de afgelopen drie jaren elke keer in de top vier te finishen, twee keer zelfs op het podium. Het zal een interessant raceweekend worden omdat we op de nieuwe layout van het circuit rijden en deze race de eerste van drie races om de Intercontinental Le Mans cup is, waardoor we weer een groot startveld hebben. We hopen uiteraard op een goed resultaat om het seizoen mooi af te sluiten."

Peter Dumbreck: Het is altijd goed om op je thuiscircuit te rijden, ik ken het circuit erg goed. De laatste twee races reden we in de hitte, met temperaturen boven de 30 graden. De Britse ronde van de LMS zal gegarandeerd koeler zijn en ik denk dat de layout van het circuit de Spyker beter zal liggen dan de bochtige circuits in Portugal en Hongarije. Het resultaat van vorig jaar wekt hoge verwachtingen, dus zullen we hard moeten pushen om een goed resultaat te behalen. 2010 Was tot nu toe een erg sterk jaar in GT2 en iedereen zal het uiterste uit zichzelf moeten halen om weer op het podium te eindigen. Tot dusver hebben we in alle races, inclusief de 24 uren van Le Mans, de finish gehaald. Boven alles zou ik dus een 100% betrouwbaarheidsrecord willen hebben en het zwart-wit-geblokt willen zien op Silverstone - hopelijk zo hoog mogelijk in de punten.

Op vrijdagmiddag staan twee vrije trainingen op het programma om 13:15 en 17:00. Een derde vrije training wordt zondagochtend om 9:00 verreden en de kwalicatie voor de GT2 wagens zal om 13:10 starten. De race zal zondag om 11:55 van start gaan en zal 170 ronden of maximaal zes uur duren. Eurosport en Eurosport 2 doet vier uur rechtstreeks verslag van de race.