BMW team beklimt Alpe d'Huez: 28.100 euro voor KiKa 01/06/2010 14:20

BMW Nederland B.V.

Rijswijk. Ruim een derde van de 150 medewerkers van BMW Group Nederland en BMW Financial Services gaat op 10 september per fiets de beruchte Alpe d'Huez beklimmen. De opbrengst van deze monstertocht is via sponsoring door leveranciers van beide ondernemingen uitgekomen op 28.100 euro. Tijdens een officiële trainingssessie onder leiding van wielerlegende Hennie Kuiper, is afgelopen zaterdag een symbolische cheque overhandigd aan de heren Frits Hirschstein en Rien Schimmel van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De beklimming van de Alpe d'Huez, vaak een hoogtepunt van de Tour de France, is een stevige uitdaging. Reden waarom BMW oud-profwielrenner Hennie Kuiper als begeleider heeft ingeschakeld. Als tweevoudig winnaar van de beruchte bergetappe, adviseert hij met zijn team van trainers de medewerkers over het trainingsprogramma, de materiaalkeuze en voeding. "De 13,8 kilometer lange tocht heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 met uitschieters naar 12 procent", vertelt Hennie Kuiper. "Getrainde renners doen anderhalf uur over de slijtageslag. Er is dan ook een periode van serieuze training - twee, drie keer per week - voor nodig." Niets wordt dan ook aan het toeval overgelaten. Alle medewerkers zijn onderworpen aan een sportkeuring en worden medisch begeleid door Peter Verstappen, teamarts van de Rabo wielerploeg en de nationale hockeyheren. Technische begeleiding is in handen van Jan ten Tusscher en zijn mecaniciens.
Prachtige uitdaging
"Bij BMW Group Nederland gaan we graag sportieve uitdagingen aan", vertelt Michael Kreeft, algemeen directeur van BMW Financial Services en een van de initiatiefnemers van de tocht. "Sporten is leuk en gezond, daarom doen we binnen BMW ook aan hockey en zaalvoetbal." Eén keer in de twee jaar organiseert BMW Group Nederland samen met BMW Financial Services een groter evenement voor een goed doel. Dit keer is dat de Stichting Kinderen Kankervrij, beter bekend als KiKa. "In 2006 en 2008 hebben we met een aantal collega's de marathons van New York en Berlijn gelopen. Het beklimmen van de Alpe d'Huez is weer zo'n prachtige uitdaging", aldus Kreeft.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.press.bmwgroup.nl