NCRV

Schepper & Co in het land

Schepper & Co in het land: nieuw bij de NCRV

Vrijdag 10 september

17.05 uur, Nederland 2

Op vrijdag 10 september start bij de NCRV het nieuwe levensbeschouwelijke programma Schepper & Co in het land. Hierin geeft de NCRV antwoord op de vraag wat het betekent om in deze tijd protestant te zijn. Met aandacht voor alle veelkleurigheid en geloofsvarianten die er zijn; van ultra orthodox tot vrolijk vrijzinnig. Hoe staat deze groep in het leven, welke keuzes maken ze en hoe gaan ze om met persoonlijke tegenslagen, politieke ontwikkelingen, andere religies en nog veel meer dingen die horen bij het dagelijks leven? Duidelijk zal worden hoe verschillend protestanten invulling geven aan hun geloof in een hogere macht.

Waar het bekende Schepper & Co, dat gepresenteerd wordt door Jacobine Geel, de diepte zoekt en het gesprek aan tafel, daar wil Schepper & Co in het land juist het dagelijks leven laten zien door dit te verbeelden in reportages.

Jacobine Geel zal ook in het nieuwe programma een verbindende rol spelen. Schepper & Co in het land laat steeds zien wat er in werkelijkheid gebeurt en kiest meer voor de beelden dan de woorden. Meer de praktijk dan de theorie. Zo ontstaat een blik op de actualiteit van de levens van protestanten.

Het bestaande Schepper & Co krijgt als nieuwe titel Schepper & Co aan tafel en is vanaf maandag 13 september weer wekelijks te zien op Nederland 2.