NCRV

Man bijt hond

Uitgebreid bezoek aan the Big Apple

Vrijdag 10 september 2010
18.50 uur, Nederland 2

Kijkers kiezen het beste van Man bijt hond

Afgelopen maandag startte het nieuwe seizoen van NCRVâs Man bijt hond met de Man bijt hond-kijkerskeuze met daarin de beste onderwerpen van het vorige seizoen. De kijkers hebben via www.manbijthond.nl bepaald welke fragmenten ze graag terug willen zien. De reportages die de meeste stemmen hebben gekregen, komen in deze week nog één keer voorbij.

Vorig jaar werd vierhonderd jaar handelsbetrekkingen tussen New York en Nederland gevierd. En daarom maakte Man bijt hond drie speciale afleveringen in the Big Apple. In eigen land kreeg dit evenement veel aandacht, maar hoe zat dat in New York? Man bijt hond schakelde de hulp in van de New Yorkse Charlotte Van Horne om de inwoners van de stad op de hoogte te brengen.

Vanaf volgende week is Charlotte van Horne dagelijks te zien in Man bijt hond. Deze markante dame uit New York heeft namelijk Nederlands bloed. Toch is ze nooit eerder in ons kikkerlandje geweest. Man bijt hond haalde de enthousiaste Amerikaanse naar Nederland en ging met haar op verkeninning uit.

Van Uptown naar Downtown belde Man bijt hond spontaan aan bij New Yorkse voordeuren op zoek naar verrassende, ontroerende of opmerkelijke verhalen. Vanuit de ondergrondse werden bezoekjes gebracht aan haltes boven de grond. Vandaag bij metrostation 135th street in Harlem.