Persuitnodiging aftrap campagne afleiding in het verkeer

06/09/2010 10:51

VTS Politie Nederland

PERSUITNODIGING

Betreft: aftrap campagne 'afleiding in het verkeer'

Beste redacteur/journalist,

Hierbij wil ik u, ook namens de andere partners in dit project, uitnodigen voor de start van de campagne 'afleiding in het verkeer'.

De start van deze bewustwordings- en handhavingscampagne vindt plaats op vrijdag 10 september in het verkeersveiligheidscentrum van de politieacademie, aan de Eendenweg 12 in Lelystad.

U bent welkom vanaf 09.30. Om 10.00 uur volgt een toelichting op de campagne door korpschef Bert Wijbenga (portefeuillehouder Verkeer in de Raad van Korpschefs), Roger Bos (plv. hoofdofficier van justitie) en Andre van der Toorn (ambasseur Veilig Verkeer Nederland en presentator van het onder andere het TV-programma Wegmisbruikers). Van 10.45 tot 11.15 uur is gelegenheid om aan de sprekers afzonderlijk vragen te stellen en/of opnames te maken. Vanaf 11.15 uur is het mogelijk om mee te rijden in een videowagen over de A6.

De bewustwordings- en handhavingscampagne 'Afleiding in het verkeer' is een gezamenlijke actie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland, RAI, politie, OM, BOVAG en ANWB. Doel is om automobilisten bewuster te maken van risico's in het verkeer van afleiding door gebruik van elektronische apparatuur tijdens het rijden, zoals niet handsfree bellen, bedienen van navigatie en kijken naar tv/dvd.

Indien u aanwezig wilt zijn bij de aftrap van de campagne, is het gewenst om voor donderdag 9 september 11.00 uur, aan te melden bij Ron Looije, woordvoerder Raad van Korpschefs, tel. 06-53129733 of via ron.looije@vtspn.nl Daarnaast het verzoek om seperaat aan te geven of u mee wilt rijden in een videowagen over de A6.