Gemeente Noordenveld

Laan op bezoek bij bedrijven in Roden

Burgemeester Van der Laan op bezoek bij bedrijven in Roden

Gepubliceerd op: 07 september 2010

Op vrijdag 10 september gaat burgemeester Hans van der Laan op bezoek bij een drietal bedrijven op het industrieterrein in Roden. Deze keer is Van der Laan in gezelschap van de heer Perdok, voorzitter van de vereniging Parkmanagement Noordenveld.

Om 9 uur wordt starten de beide heren bij VDL Wientjes gevestigd aan de Produktieweg, waar de ontvangst in handen is van de heer Mulder. VDL Wientjes is al bijna 50 jaar in Roden gevestigd. Het bedrijf is actief op het gebied van engineering, ontwikkeling en productie van hoogwaardige kunststofproducten. Daarbij worden verschillende bewerkingstechnieken toegepast, zoals vacuümvormen, CNC-bewerkingen, lassen, lijmen en assemblage. Het machinepark van VDL Wientjes behoort tot de modernste van Europa.

Vervolgens wordt het bezoek om 10 uur voortgezet bij Gerben Posthumus Fijnmechanische Techniek, gevestigd aan de Hagen 14 op Noordhoek, waar de heer Posthumus de gastheer is. In tegenstelling tot VDL Wientjes is Gerben Posthumus Fijnmechanische Techniek een jong bedrijf, dat in 2005 is opgericht en zich in 2008 in Roden heeft gevestigd.

Gerben Posthumus Fijnmechanische Techniek houdt zich bezig met het ontwikkelen en fabriceren we fijnmechanische onderdelen uit roestvaststaal, non-ferro metalen en kunststoffen. Daarvoor beschikt het bedrijf over een compleet uitgeruste werkplaats met conventionele en CNC-gestuurde draai- en freesmachines.

Het bezoek wordt om 11 uur afgesloten bij Sentron Europe, gevestigd Aan de Vaart 3 op Haarveld, waar het gezelschap welkom wordt geheten door de heer Hartholt. Ook Sentron Europe is al weer ruim 25 jaar in Roden actief met de ontwikkeling en productie van sensoren met diverse toepassingsgebieden. Daarbij worden voortdurend nieuwe producten en toepassingen ontwikkeld. Voorbeeld hiervan is een meetsonde die in de pens van de koe wordt geplaatst, waarmee aan de hand van de gemeten temperatuur en zuurgraad de hoeveelheid voer automatisch wordt aangepast.

Onlangs heeft Sentron Europe een Europese subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een minuscule druksensor met een zender. De ontwikkeling van een dergelijke sensor is van groot belang om druk in het menselijk lichaam te kunnen monitoren.