NCRV

Schepper & Co in het land

Getroffen geiten-en schapenhouders, een moslimfamilie en Wonder boven Wonder in eerste aflevering

Vrijdag 10 september

17.05 uur, Nederland 2

Schepper & Co in het land is de titel van het nieuwe levensbeschouwelijke magazine dat vanaf 10 september op televisie te zien is. Hierin wil de NCRV onderzoeken wat het betekent om in deze tijd protestant te zijn en laten zien hoe protestanten nu leven. Duidelijk zal worden hoe uiteenlopend zij denken en in het leven staan.

Schepper & Co in het land wil het dagelijks leven laten zien door dit te verbeelden in reportages.

Het programma kent een aantal vaste rubrieken, zoals de relisoap, die gedurende enkele weken mensen volgt die iets meemaken wat hen raakt in hart en ziel; de rubriek Wat vindt u? waarin protestanten antwoorden geven op een eigentijds dilemma en de rubriek Gert en Gerrie waarin twee vaste commentatoren het land in gaan om actuele gebeurtenissen en evenementen op het gebied van geloof en samenleving te verslaan. Jacobine Geel speelt in deze reportages een verbindende rol.

Eén op de drie geiten- of schapenhouders van bedrijven die de afgelopen jaren door Q- koorts werden getroffen stopt met de veehouderij om financiële of emotionele redenen.

Ook in de stallen van de familie Groot- Roessink sloeg een jaar geleden het noodlot toe. In Schepper en Co in het land zien we hoe het verder gingâ¦

Elke week gaan Gert van de Meeberg en Gerrie Hondius, twee vaste commentatoren van Schepper & Co, het land in om actuele gebeurtenissen op het gebied van geloof en samenleving te verslaan. Gert gaat in deze periode van de ramadan op bezoek bij een moslimfamilie uit Rotterdam.

In de rubriek Wat vindt u? zien we een selectie van antwoorden op een eigentijds dilemma. En In de ârelisoapâ aandacht voor de tentoonstelling Wonder boven Wonder, die op 1 oktober opent in het Bijbels Museum. Een paar weken lang volgen we kunstenaars Stijn en Monique uit zorginstelling Amerpoort. Samen met een aantal medekunstenaars maken zij de kunstwerken die op de expositie te zien zullen zijn. Kunst gebaseerd op verhalen uit de bijbel. Verhalen die zij op hun eigen manier verbeelden.