Gemeente Het Bildt


Bildtse jongeren nemen plaats in de 'Promillekart'

06-09-2010 13:34

Vrijdagavond 10 september word de promillekart ingezet bij jeugdhonk 't Alibi te Minnertsga.

De promillekart is een kart die de organisatie Responsible Young Drivers gebruikt, om jongeren de gevaren van het rijden onder invloed te laten ondervinden. Wethouder Boukje Tol van de Gemeente het Bildt zal als eerste in de promillekart plaatsnemen.

De jongeren leggen een parcours af, maar op afstand kan de kart via een computer worden ingesteld op een simulatie van het rijden onder invloed.
De bestuurder blijft de controle over de kart houden..., alleen reageert
de kart alsof de jonge bestuurder onder invloed is.

Met deze promillekart is het de bedoeling dat jongeren de gevolgen van het rijden onder invloed ervaren, zonder de gevaren die er normaal mee gepaard gaan. De interventie wordt uitgevoerd door een promotieteam van Responsible Young Drivers, waardoor de discussie tussen de jongeren onderling wordt gestimuleerd.

De promillekart is een activiteit die de gemeente het Bildt in samenwerking met de jongerenwerkers van de jeugdhonken organiseert op het gebied van jeugd & alcohol.

De interventie met de promillekart vindt plaats op vrijdagavond 10 september, van 19.30 tot 22.30 uur op het parkeerterrein aan de Fjildleane te Minnertsga.


---