Vrije Universiteit Amsterdam

Genezen beter dan voorkomen?


* Startdatum: 10-09-2010


* Tijd: 16.00


* Locatie: Aula UvA


* Titel: Genezen beter dan voorkomen?


* Spreker: prof.dr. G.G. Kenter


* Onderdeel: VU medisch centrum


* Wetenschapsgebied: Medisch


* Evenementtype: Oratie

Gemma Kenter gaat in de openbare les "Ménage à Trois" in op de potentiële voordelen van de samenwerking van het AMC, NKI-AVL en VUmc voor zowel patiëntenzorg als wetenschap en opleiding. Tevens belicht zij de keuzes die door het Centrum Gynaecologische Oncologie Amsterdam (CGOAmsterdam) worden gemaakt in de zorg rond de patiënt met een gynaecologische kwaadaardige aandoening en behandelt zij enkele aspecten van het wetenschappelijk onderzoek.

Het CGOAmsterdam, dat mag worden gerekend tot één van de grootste centra in Europa, is voorlopig nog een virtueel centrum, met drie locaties. Het is wenselijk dat in de nabije toekomst kan worden overgegaan tot centralisatie van de patiëntenzorg. Eén Amsterdams loket voor patiënten, verwijzers, onderzoekers, studenten en gynaecologen (in opleiding) met extra belangstelling voor de gynaecologische oncologie in een samenwerking tussen AMC, NKI-AVL en VUmc.

De subafdelingen gynaecologische oncologie van het AMC, NKI-AVL en VUmc hebben vanwege de verdergaande samenwerking een gezamenlijk hoofd, Gemma Kenter, aangesteld. Met haar benoeming is het Centrum Gynaecologische Oncologie Amsterdam (CGOAmsterdam) opgericht.
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam