Speciaal Designtapijt voor nieuw Teaching Hotel 'Château Bethlehem' Maastricht 09/09/2010 09:52

PR Newswire

WAALWIJK, Nederland, September 9, 2010 /PRNewswire/ --

- Samenwerking met Nederlandse top-ontwerpers, officiële opening op 10 September

Een combinatie van jonge en bekende Nederlandse top-designers heeft met behulp van tapijtfabrikant DESSO het nieuwe Teaching Hotel 'Château Bethlehem' in Maastricht ingericht en ontworpen. Château Bethlehem wordt vrijwel geheel gemanaged door studenten van de Hotel Management School en geeft haar de kans de nieuwste ontwikkelingen en trends in hospitality te integreren in het opleidingsprogramma. Teaching Hotel Château Bethlehem is hiermee een innovatieve leeromgeving voor hotelschoolstudenten. In totaal hebben 12 ontwerpers het 26-kamers tellende hotel ontworpen en ingericht. Teaching Hotel Château Bethlehem stamt oorspronkelijk uit de 13e eeuw.

Hotel Château Bethlehem is een platform rondom hospitality, waarbij kennisdeling op verschillende niveaus plaatsvindt. Een ontmoetingsplek voor creativiteit, gastvrijheid, innovatie, design en inspiratie.

Op 10 september 2010 vindt de officiële opening plaats van het hotel. Het hotel is gelegen op de campus van de Hotel Management School en is inmiddels ook open voor het publiek.

Modernste tapijtarchitectuur

DESSO heeft in het Maastrichtse hotel in totaal 900m2 aan oppervlakte gestoffeerd met deels speciaal ontworpen geweven Axminster en Wilton tapijt. Het designkarakter van Teaching Hotel Château Bethlehem sluit naadloos aan bij het hedentijdse ontwerpconcept voor tapijtontwerp: DESSO's Design Library. Hiermee kunnen designers en interieurontwerpers bepalen welke tapijtdesigns aansluiten bij de beleving die ze willen realiseren.

Alexander Collot d'Escury, CCO van DESSO en tevens lid van de adviesraad van de HHM: "met de uiteindelijke inrichting wordt duidelijk dat architecten en designers tegenwoordig over oneindige mogelijkheden beschikken om met hoogwaardig en modern tapijt een hotel een geheel eigen karakter te geven. Het gebruikte speciaal geweven tapijt geeft een ongekend aantal variaties qua ontwerp en kleurgebruik en is qua duurzaamheid en onderhoudsgemak speciaal geschikt voor de hospitalitymarkt".

DESSO blijft ook na de oplevering bij het hotel betrokken: het vormt samen met andere bij het design betrokken bedrijven een speciaal opgerichte 'think tank', bedoeld om onderlinge inspiratie en nieuwe ideeën te leveren voor de hotelwereld.

Achtergrond Château Bethlehem

Vanaf 2008 is gewerkt aan de renovatie en herinrichting van het uit de 13e eeuw stammende kasteel. Het hotel beschikt naast de 26 speciaal ontworpen hotelkamers over een restaurant met 130 couverts, een bar en diverse modern vormgegeven vergaderruimtes.

De hotelkamers zijn ingericht door Piet Hein Eek, Studio Job, Richard Hutten, Evelyne Merkx, Jurgen Bey, Fleur Muris en Marcel van Neer, D/Dock (Francesco Messori en Martijn Jans) en Gerben van der Molen van Stars Design. Bart Hagevoort is verantwoordelijk voor het ontwerp van de bar en het restaurant is ontworpen door Leon de Lange. De ontmoetingsruimtes worden verzorgd door Luc Coenegracht en Bart Vos heeft het ontwerp gemaakt voor de publieke ruimtes.

DESSO internationaal marktleider in tapijt voor hotels

DESSO is door de combinatie van design en hoogwaardige kwaliteit internationaal marktleider in de hotelwereld. Naast Teaching Hotel Château Bethlehem is DESSO leverancier van een groot scala aan vijf-sterren hotelketens en particuliere hotels van o.a. Hilton, InterContinental, Marriott, Meridien, NH, Radisson, Sheraton, Amstel Hotel, Hotel des Indes en Hotel de l'Europe. DESSO levert een breed assortiment hoogwaardige en speciaal voor de hospitality-branche ontworpen Axminster en Wilton-producten alsmede op maat te maken vloerbedekkingen en een uitgebreide standaardcollectie.

Speciaal tapijt voor verbetering luchtkwaliteit en akoestisch tapijt voor hotels

Met het nieuw ontwikkelde Airmaster(R) tegeltapijt hebben hotels tevens de mogelijkheid om het fijnstofprobleem in veel binnenverblijven aan te pakken. Het nieuwe tapijt is acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en vier keer effectiever dan een standaard tapijt. Daarnaast levert DESSO sinds kort Soundmaster(R) tapijttegels aan hotels. Dit tapijt, dat deels bestaat uit gerecyclede materialen, is speciaal ontworpen voor het verbeteren van akoestiek in ruimtes. Het zorgt voor een sterke geluidsabsorptie en realiseert een verbetering van 60% van de akoestische prestaties in vergelijking met standaard tapijt. Beide tegels zijn in tientallen varianten beschikbaar en door hun functie, duurzaamheid en design uitstekend toepasbaar in hotelomgevingen.

Over DESSO

DESSO levert al bijna 80 jaar kwaliteit en heeft in die tijd een uitstekende reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardige tapijttegels en kamerbreed tapijt. DESSO heeft vier fabrieken in Europa, twee grote distributiecentra, alsmede gespecialiseerde centra voor klantenservice in de meeste Europese landen, de Verenigde Staten, Azië, Latijns Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Australazië. DESSO-producten zijn speciaal ontworpen voor zowel commercieel als huiselijk gebruik. De commerciële producten zijn te vinden in kantoren, bankgebouwen, winkels, openbare gebouwen, scholen, universiteiten en zorgcentra.

DESSO Consumer Carpets wordt vertegenwoordigd door drie sterke merken: Parade, Bonaparte en DESSO. Alle drie de merken hebben een rijke traditie in de productie van consumententapijten voor het topsegment van de markt. Deze producten zijn verkrijgbaar via gespecialiseerde leveranciers en in geselecteerde tapijt- en interieurwinkels.

DESSO's creatieve tapijtontwerpen en servicegeoriënteerde aanpak hebben er toe geleid dat DESSO marktleider is in het creëren van tapijtoplossingen voor de Hotel, Marine en Aviation (HMA) sectoren.

DESSO Sports Systems is marktleider op het gebied van systemen voor kunstgras en versterkt natuurgras die de perfecte ondergrond bieden voor sport op elk niveau.

De innovatiestrategie van DESSO concentreert zich op drie hoofdgebieden: Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle(R).

Ga voor meer informatie naar http://www.desso.com


---
Voor meer informatie, interviewverzoeken en foto's in hoge resolutie, vrij van rechten te gebruiken en geschikt voor publicatie, kunt u contact opnemen met:

Website: http://www.desso.com

Website: http://www.hotelschoolmaastricht.nl

Beeldmateriaal is beschikbaar via:
http://www.yousendit.com/download/UFVvblR0R0ZreER2Wmc9PQ
Voor nadere informatie: DESSO: Julia Lovett, Tel. +31(0)416-684-100, Email: jlovett@desso.com; Teaching Hotel 'Château Bethlehem', Bethlehemweg 2, 6222 BM Maastricht, Tel. +31(0)43-352-82-82






-