NCRV

Altijd Wat

Altijd Wat om aan het licht te brengen

Vrijdag 10 september

20.55 uur, Nederland 2

Eerste uitzending: angstige gevangenisbewaarders, de waarheid over digitale drugs en de ponyâs van Henk Bleker

Vanaf vrijdag 10 september is er Altijd Wat op tv, het nieuwe opinieprogramma van de NCRV.

Ghislaine Plag presenteert het journalistieke programma, dat wegblijft bij de waan van de dag en Altijd Wat laat zien om over na te denken en door te praten.

In de eerste uitzending zit opiniemaker Bas Haring aan tafel. Hij geeft zijn visie op de volgende reportages en onderwerpen:

In de Rotterdamse stadsgevangenis in Hoogvliet heerst onrust. Er is te weinig personeel, medewerkers zitten ziek thuis en gedetineerden worden steeds agressiever. Maar de dreiging komt ook van bovenaf: veel bewaarders voelen zich geïntimideerd door hun directeur.

Voor een tientje knetterstoned worden, zonder dat er een snuifje of pil aan te pas komt. Digitale drugs zijn een hype. Altijd Wat zoekt het uit in de rubriek 'Feit of Fictie'. Want het is niet altijd wat het lijkt.

Een openhartig interview met Henk Bleker, de voorzitter van het CDA. Hij ontvlucht regelmatig de Haagse hectiek, om in Groningen tot rust te komen bij zijn passie: zijn pony's.

Een minderheidskabinet met gedoogsteun: in Den Haag willen ze het, in Enkhuizen hebben ze het al.

De OPEC bestaat 50 jaar. In âmotiongraphicsâ laat Altijd Wat Wijzer zien hoe machtig deze club van olieproducerende landen is.

In de rubriek âZing, vecht, huilâ onderwaterfotograaf Dos Winkel. Hij 'huilt' om de zee, die door de mens langzaam maar zeker kapot wordt gemaakt.

Altijd Wat is er ook op internet: altijdwat.nl.