Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 10-09-2010

Autodief

SOEST De politie heeft donderdagmorgen een 21-jarige Soester aangehouden voor de diefstal van een auto.

Een getuige zag de verdachte rond 11.45 uur met zijn fiets het parkeerterrein aan de Sparrenlaan oprijden. De man stopte bij een geparkeerde auto en gooide daarna zijn fiets in de struiken. Kort daarna zag zij de verdachte wegrijden met de auto.

Direct aanrijdende politie-eenheden kwamen de verdachte al tegen op de Larixlaan en lieten hem stoppen. De man erkende dat hij de auto had meegenomen omdat hij de sleutels in een portierslot zag zitten en van de gelegenheid gebruik had gemaakt.

De Soester werd ingesloten en de politie doet nog onderzoek naar de achtergelaten fiets. Bij onderzoek bleek namelijk dat het slot van de achtergelaten fiets was opengebroken. De auto werd teruggegeven aan eigenaresse.

Vernieler aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft vrijdagmorgen 10 september een 26-jarige Amersfoorter aangehouden die een ruit van een woning had vernield.

Rond 02.05 uur kreeg de politie de melding dat er bij een woning op de Oostsingel een ruit was ingegooid. Het onderzoek van de agenten leidde naar de Amersfoorter die door collegas van het naburige district werd aangehouden in zijn woning. Tijdens de aanhouding zagen de agenten ook nog een fiets in de hal staan die gestolen bleek te zijn. De verdachte bleek in het bezit van de sleutels van het nieuw aangebrachte slot en zal ook over de fiets worden verhoord.

De Amersfoorter is ingesloten.

Haastige spoed is zelden goed

SOEST Een 39-jarige bromfietsbestuurder uit Soest kwam van een koude kermis thuis toen hij donderdagmiddag 9 september met een snelheid van 70 kilometer per uur over de Nieuweweg scheurde.

Surveillerende agenten zagen de Soester rijden en besloten hem te volgen. Tijdens de rit werd de overschrijding van de maximumsnelheid vastgelegd. Uiteindelijk lukte het pas om de man op de Wiardi Beckmanstraat te laten stoppen. De Soester kon zijn rijbewijs niet overleggen waarop de agenten besloten te controleren of hij wel een rijbewijs had. Dit bleek wel het geval te zijn maar toen bleek ook dat het document was ingevorderd en er een ontzegging voor het besturen van de bromfiets gold tot 9 oktober dit jaar.

De Soester werd aangehouden en verhoord. Hij bekende de overtredingen en kreeg voor de diverse feiten een proces-verbaal.