Media-Saturn verhoogt internationale focus op exclusieve merken 10/09/2010 10:02

PR Newswire

INGOLSTADT, Duitsland, September 10, 2010 /PRNewswire/ --

- Eerste producten klaar voor het kerstseizoen van 2010

The Media-Saturn Groep heeft de voorbereidingen voor de eerder aangekondigde nieuwe strategie voor exclusieve merken succesvol voltooid. Het nieuwe ok. merk voor het lagere prijssegment van alle productcategorieën en het merk KOENIC voor huishoudelijke producten en apparaten van hoge kwaliteit, zullen in alle winkels van Media Markt en Saturn in vier Europese landen worden gelanceerd. Net op tijd voor het komende kerstseizoen. Het merk PEAQ voor consumentenelektronica zal in de eerste helft van 2011 volgen en ISY, het merk voor elektronische accessoires, in de tweede helft van het komende jaar. Tegelijk met de lancering in Duitsland zullen de producten ook op de schappen van Media Markt en Saturn-winkels in Nederland, Italië en Oostenrijk verschijnen. De merken en productlijnen zullen ook geleidelijk uitbreiden naar de 12 andere Europese landen waar beide ketens op dit moment al winkels hebben.

"Wij hebben onze strategie voor exclusieve merken ontwikkeld op basis van een uitgebreide analyse van de behoeften en wensen van onze klanten en van het economische potentieel van de nieuwe merken. Het resultaat is een duidelijk gedefinieerd merk van een hoge kwaliteit waar onze klanten internationaal blij mee zullen zijn. In de toekomst zullen onze merken in alle landen verkocht worden waar Media Markt en Saturn aanwezig zijn. Dit biedt de Media-Saturn Groep de mogelijkheid om de basis te leggen voor verdere groei en een stijgend niveau van klantentrouw, want wij zien onze exclusieve merken als de volgende logische stap voor de verdere ontwikkeling van onze concepten. Met de nieuwe merken zijn Media Markt en Saturn in de toekomst in staat hun klanten een nog ruimere keus aan producten te bieden, zowel in winkels als online," zei Roland Weise, directeur van Media-Saturn Holding GmbH.

Klanten willen eigen merken van hoge kwaliteit. Media-Saturn biedt nu een ruime sortering aan merken en producten in de sectoren voor huishoudelijke artikelen en apparaten, consumentenelektronica en elektronische accessoires. Media-Saturn's exclusieve nieuwe merken bestrijken nu alle prijssegmenten en bieden producten voor relatief lagere prijzen binnen elk segment. Om een hoge kwaliteit te garanderen werkt Media-Saturn samen met bekende producenten van bestaande vooraanstaande merken, die verantwoordelijk zijn voor de technische productie. Aanvankelijk gaat het om de sectoren voor huishoudelijke artikelen en apparaten en consumentenelektronica. De ontwikkeling en realisering van de producten wordt beheerd door Media-Saturn Holding in Duitsland en een nieuwe dochteronderneming met een hoofdkantoor in Hongkong.

ok. - Het merk voor het lagere prijssegment ok. is het Media-Saturn-merk voor het lagere prijssegment (ofwel instapniveau) binnen alle productcategorieën.

Functioneel en eenvoudig te gebruiken, authentiek en ongecompliceerd, rechttoe rechtaan, of om het simpel te zeggen: ok. Artikelen van het ok. merk zullen voor elke productcategorie in de winkels van Media Markt en Saturn verkrijgbaar zijn, van huishoudelijke apparaten zoals automatische eierkokers, magnetrons, mixers en broodroosters tot telefoons. En van artikelen voor persoonlijke verzorging tot LCD tv's.

Het merk KOENIC staat voor hoge kwaliteit, prestatie en een
gestroomlijnd, modern ontwerp. Alle producten van KOENIC maken deze belofte waar, of het nu om kleine huishoudelijke apparaten gaat zoals broodroosters, handmixers of elektrische waterkokers , of toestellen zoals stofzuigers en food processors, of om grote huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, was- en afwasmachines. "Meer voor minder" is het motto van het merk KOENIC: producten van constante hoge kwaliteit en met aantrekkelijke extra's, voor een prijs die lager is dan vergelijkbare producten van de concurrentie.

PEAQ - het merk voor consumentenelektronica De consumentenelektronica van het merk PEAQ staat garant voor fascinerende technologie, modern ontwerp en uitstekende prestaties.

Dit topmerk biedt klanten ook "meer voor minder" - producten van hoge kwaliteit met extra snufjes tegen een lagere prijs dan producten van de bekende merknamen van de concurrentie. Deze productlijn omvat het hele spectrum aan consumentenelektronica - van koptelefoons tot hi-fi systemen, televisies en notebooks.

ISY - het merk voor accessoires

Het merk ISY kan in drie woorden omschreven worden: eenvoudig, ongecompliceerd, compatible. Elektronische accessoires zoals USB-sticks, kabels, batterijen, HDMI-kabels, adapters en dergelijke.

Heldere kleuren en een eenvoudig ontwerp voor het strikt noodzakelijke. Producten van het merk ISY zijn aantrekkelijk geprijsde kwaliteitsproducten die in het alledaagse leven voorkomen en leuk zijn om te gebruiken.

Wanneer een nieuw merk wordt gelanceerd zal het een prominente rol spelen in de advertenties van de winkels van Media Markt en Saturn. Er is een aparte verpakking voor elk merk ontwikkeld dat de status van het product reflecteert. Een in het oog springende presentatie van de merken in de winkels zal ervoor zorgen dat klanten de merken snel bij de verkooppunten herkennen en kunnen vinden.

Het hele merkconcept, van de naam tot het productontwerp, de omgeving van het product, de beeldvorming, de verpakking en de presentatie op de verkooppunten voor KOENIC, PEAQ en ISY, is ontwikkeld door de Peter Schmidt Groep in München. Het ontwerpbureau Mutabor Design was verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling van het merk ok.

Over Media-Saturn Met een netto-omzet van 19.7 miljard euro en meer dan 60.000 werknemers in 2009 zijn Media Markt en Saturn de grootste detailhandelaars van consumentenelektronica in Duitsland en Europa.

Het succes van de twee winkelketens, die onderdeel zijn van de Media-Saturn-Holding GmbH, is gebaseerd op een unieke selectie laaggeprijsde merkproducten, deskundig personeel, uitstekende service, opvallende reclame en een gedecentraliseerde organisatiestructuur. Iedere algemeen directeur is aandeelhouder van zijn eigen vestiging en is daarmee verantwoordelijk voor zowel het productaanbod, als voor prijsstelling, personeel en marketing. De merken Media Markt en Saturn worden onafhankelijk van elkaar beheerd en zijn concurrerende winkelketens. De Media-Saturn Corporate Groep, waarin METRO AG een meerderheidsbelang heeft, omvat momenteel 845 vestigingen in 16 Europese landen.

Meer informatie over de Media-Saturn Corporate Groep kunt u vinden op http://www.media-saturn.com

Perscontact:
Media-Saturn-Holding GmbH Corporate Communications
Sven Jacobsen
Wankelstrasse 5 D-85046 Ingolstadt.
Telefoon: +49-841-634-1111, Fax:
+49(841)634-2478 E-mail: presse@media-saturn.com

Perscontact: Media-Saturn-Holding GmbH Corporate Communications Sven Jacobsen Wankelstrasse 5 D-85046 Ingolstadt. Telefoon: +49-841-634-1111, Fax: +49(841)634-2478 E-mail: presse@media-saturn.com






-