Gemeente Nijkerk


Groenrenovatie Paasbosweg

Inleiding:
Op 31 augustus jl heeft het college besloten om het definitief ontwerp van het project 'Groenrenovatie Paasbosweg e.o.' vast te stellen zoals deze ter inzage heeft gelegen en met de wijzigingen uit het eindverslag. De zienswijzen op het definitief ontwerp zijn verwerkt in een eindverslag.

Eindverslag op het definitief ontwerp Groenrenovatie Paasbosweg Naar aanleiding van het definitief ontwerp van het project Groenrenovatie Paasbosweg zijn er een aantal zienswijzen ingediend. Hieronder worden de zienswijzen behandeld.

Bezwaar: Geen parkeerplaatsen aanleggen in het plantsoen gelegen tussen de Coltoflaan en de Meinsstraat.
Antwoord: Gezien de vele reacties wordt voorgesteld om de parkeerplaatsen niet aan te leggen in het plantsoen gelegen tussen de Coltoflaan en de Meinsstraat. De parkeerplaatsen uit het definitief ontwerp halen.

Verzoek: Op de tekening van het definitief ontwerp is er geen trottoir aanwezig aan de zuidzijde van de Meinsstraat. Graag hier een trottoir aanbrengen.
Antwoord: Inderdaad is er geen trottoir ingetekend op het definitief ontwerp aan de zuidzijde van de Meinsstraat. Maar er is wel een trottoir aanwezig van Meinsstraat 35 tot Meinsstraat 13. In het definitief ontwerp is wel rekening gehouden om het trottoir door te trekken tot en met Meinsstraat 13.

Bezwaar: Het plantsoen gelegen tussen de Coltoflaan en de Meinsstraat niet kaalsnoeien.
Antwoord: Er is nu gekozen om in het betreffende plantsoen geen parkeerplaatsen aan te leggen. Het plantsoen wordt niet kaalgesnoeid, maar wel wordt dit plantsoen opgeknapt.

Bezwaar: Vanwege een mooi uitzicht geen bomen kappen achter Meinsstraat 29.
Antwoord: Het uitgangspunt is om de gezonde bomen waar mogelijk te handhaven. In dit geval dienen een tweetal bomen geveld te worden i.v.m. de laanbomen structuur.

Verzoek: In de Larixlaan tussen nummer 74 t/m 84 is de weg erg smal. Er worden autos geparkeerd waardoor er geen doorgang meer is naar het einde van de straat. Graag de weg iets verbreden. Antwoord: Inderdaad is de weg in de Larixlaan tussen 74 t/m 84 erg smal. Voorgesteld wordt om de weg te verbreden naar maximaal 4,50m1.