Team Heiner

Team Heiner Nieuws:

Star Eastern Hemisphere Championships

09 september 2010

Dag 1

De laatste dag dat we zeilden in de Star was tijdens de Sail for Gold in Weymouth. Geen goede zaak, maar helaas de realiteit. Wel hebben we de afgelopen twee weken een aantal systemen aangepast. Enigszins niet voorbereid genoeg treden wij aan met 45 andere Stars in Boltenhagen. Nooit van gehoord. Je ziet eerst grote hallen, voordat je het nieuwe haven en hotel- en appartementencomplex ziet. Veel gebouwen, weinig mensen, wel duur. Je weet waarom.

Ons kamp is opgezet buiten de hallen. Vanochtend wakker geworden met regen, maar wel met een gebakken eitje van Gert. Star te water, op het voorbereidingsschot nog steeds regen. 10 tot 15 knopen uit het oosten, een goede start. 6de bij de bovenboei, en dan weer langzaam voor de wind. 10 plaatsen voor de wind verloren om 16de te eindigen. OK, Weymouth weer, wij komen voor de wind snelheid tekort. Veel snelheid.

Veel bedenken, praten, ideeën, nog even eten en terug naar de start van wedstrijd 2. Het wedstrijdcomité heeft alleen al de startprocedure ingezet. Niets frustrerender dan 60% van de vloot te zien starten en met de anderen te laat aankomen. Geen geluidssein, kleine vlaggen, het regent nog steeds, en alles is grijs. Een top inhaal wedstrijd gevaren, 17de in de regen geëindigd, een voor de wind snelheid winst geboekt. Een top leerwedstrijd, mast verder voor de wind naar voren, en dan nog meer. Hebben wij de sleutel tot onze voor de windse snelheid?

Kamp Holland is nu verplaatst naar binnen in de hal. Top. Muziek aan, pasta, ideeën spuien en uitkijken naar morgen. Op naar de top 10.

Roy