Senternovem

10-09-2010 |

Prins Maurits opent laadpalen bij BOVAG-huis in Bunnik

Bij het BOVAG-huis in Bunnik zijn vandaag twee oplaadpalen voor elektrisch aangedreven twee- en vierwielers in gebruik genomen. Prins Maurits van Oranje, voorzitter van het Formule E-team, en Geert Vermeer, de nieuwe bondsvoorzitter van BOVAG, openden de oplaadpunten. De prins door een elektrisch aangedreven Mitsubishi i-MiEV aan een van de oplaadpalen te koppelen, en de nieuwe bondsvoorzitter door een Piaggio MP3 plug-in hybrid te koppelen.

BOVAG draagt met de ingebruikname van de oplaadpalen bij aan het ontwikkelen van een infrastructuur voor elektrisch vervoer. Bezoekers aan het BOVAG-huis met een elektrisch aangedreven vervoermiddel kunnen nu tijdens hun bezoek hun twee- of vierwieler opladen aan een van de twee oplaadpalen van MisterGreen. De groene stroom hiervoor wordt beschikbaar gesteld door Oxxio.

Groei
Momenteel is ruim tien procent van de verkochte fietsen in Nederland een e-bike en ook het aantal scooters, auto's en bestelwagens met volledig elektrische aandrijving groeit snel. BOVAG-leden pionieren naast de verkoop van elektrisch aangedreven voertuigen bijvoorbeeld ook met e-bikes en elektrische auto's als vervangend vervoer voor klanten.

Bondsvoorzitter
De opening ging vooraf aan een feestelijke lunch met gasten uit branche en politiek ter gelegenheid van de voorzitterswissel bij BOVAG. Aftredend bondsvoorzitter Jan Ploeg draagt vandaag de voorzittershamer officieel over aan Geert Vermeer. In zijn nieuwe functie als bondsvoorzitter van BOVAG is Vermeer tevens lid van het Formule E-team.

Formule E-team
De overheid investeert in duurzame mobiliteit zodat de lucht schoner wordt en het milieu wordt gespaard. Onderdeel hiervan is dat betaalbaar en betrouwbaar elektrisch rijden in de komende jaren voor iedereen toegankelijk wordt. Het Formule E-team schept hiervoor de voorwaarden. Het team realiseert doorbraken in onder meer infrastructuur, accu's, en beschikbaarheid. In het Formule E-team werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen onder voorzitterschap van Maurits van Oranje.