Politie Drenthe

Vrijdag 10 september 2010

Provincie Drenthe, 10-09-2010

Hennepkwekerij aangetroffen na brandmelding

COEVORDEN Donderdagavond heeft de politie op de zolder van een woning aan de Clematisstraat een hennepkwekerij aangetroffen met vierhonderd planten. De kwekerij is aangetroffen na een brandmelding in deze woning. Bij bluswerk trof de brandweer de kwekerij aan. In de woning was niemand aanwezig. De elektriciteit is afgesloten door Enexis omdat bleek dat er stroom voor de meter is afgetapt. Onderzoek naar de oorzaak van de brand vindt vrijdag plaats.

Enkele uren later, nadat de brand was geblust en de woning weer afgesloten, kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd. Agenten gingen opnieuw ter plaatse en troffen in de woning een 26-jarige man uit Deventer aan. Hij is aangehouden en ingesloten ten behoeve van een nader onderzoek.

Alcohol in het verkeer

NOORD SLEEN Donderdagnacht reed een 54-jarige man uit Zweeloo in zijn auto over de N381 terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 355, ongeveer 0,8 promille.

ASSEN Donderdagnacht controleerde de politie op de Vennebroekstraat een 46-jarige automobilist uit Assen. Hij had gedronken, ongeveer 0,7 promille, en kreeg een proces-verbaal.

Politie onderzoekt diefstal zitmaaier

AALDEN Donderdag kreeg de politie een aangifte van diefstal van een Husqvarna zitmaaier. Deze was gestolen uit een schuur aan de Gelpenberg.

De politie ziet een stijgende trend in het aantal diefstallen van zitmaaiers. Dit is de zestiende melding dit jaar dat een dergelijk duur stuk tuingereedschap wordt gestolen. Vorig jaar werden er Drenthe in het hele jaar veertien gestolen; nu staat de teller in september op zestien. Zitmaaiers hebben gemiddeld een nieuwwaarde van enkele duizenden Euros. In een aantal gevallen is op hetzelfde adres of in de directe omgeving een aanhangwagen gestolen, die gebruikt wordt om de maaier te vervoeren. Het aantal gestolen aanhangwagens in Drenthe is de laatste twee jaar ongeveer gelijk en ligt rond de honderd per jaar.

De politie adviseert om bij diefstal altijd aangifte te doen. En probeer het dieven zo lastig en tijdrovend mogelijk te maken door zitmaaiers en aanhangers met een goed slot vast te zetten op een zo veilig mogelijke plaats.

Vrouw aangehouden na vernieling ruit

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie een 50-jarige vrouw uit Assen aangehouden nadat ze in de Groningerstraat een ruit had vernield van een cafetaria. Na verhoor is ze met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt poging tot beroving

SMILDE Donderdagmiddag heeft een nog onbekende man geprobeerd een overval te plegen op een winkel in de Abraham Martinus Sorgstraat. Hij bedreigde de winkelmedewerker met een scherp voorwerp en eiste geld. De medewerker wist hem echter de winkel uit te werken waarna de dader er vandoor ging en wegrende in de richting van het hertenkampje. De dader is een jongeman, ongeveer 1.85 m groot en naar schatting 20 jaar. Hij droeg een lichtgrijze sweater met capuchon en een donkere glimmende broek. De politie onderzoekt deze poging tot beroving. Een onderzoek in de directe omgeving kort na de melding leverde niets op.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

BORGER Donderdagavond heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige automobilist uit Annen. Hij reed op de N374 met een snelheid van 135 kilometer per uur, op een weg waar 80 het maximum is. Bij overschrijdingen met 50 kilometer per uur of meer vordert de politie altijd het rijbewijs in.

Aangehouden na winkeldiefstal

MEPPEL Donderdagmiddag zij twee 14-jarige meisjes uit Meppel betrapt bij de diefstal van sieraden in een winkel in de Kruisstraat. Ze zijn aangehouden en na verhoor doorgestuurd naar HALT.

NIEUW AMSTERDAM Donderdagavond is een 36-jarige man uit Nieuw Amsterdam betrapt bij de diefstal van blikjes drank en twee pakken droge worst. Dat gebeurde in een supermarkt aan de Vaart ZZ. Na verhoor kreeg hij een proces-verbaal aangezegd.

Politie onderzoekt insluiping in woning

MEPPEL Donderdagmiddag zag de 44-jarige bewoner van een huis aan de Westerd bij thuiskomst een jongeman bij zijn woning vandaan lopen. In de woning bleek te zijn ingebroken en is er een portemonnee gestolen. Deze diefstal vond plaats tussen 17.40 en 17.45 uur en de dader is via de achterzijde van de woning weggelopen. Een zoekactie van de politie in de directe omgeving meteen na de melding leverde geen resultaat op. Mensen die iets gezien hebben rond dit tijdstip dat de politie kan helpen bij het oplossen van deze inbraak, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Meppel, telefoon 0900 8844.

Onderzoek schietincident afgerond

HOLLANDSCHEVELD - De politie heeft het onderzoek naar het schietincident op vrijdag 13 augustus in de Sellerstraat in Hollandscheveld afgerond. Het dossier gaat binnenkort naar justitie. De twee aangehouden verdachten zitten nog vast.

Op de bewuste vrijdagavond schoot een man meerdere keren op een auto met daarin een 20-jarige bewoner van de Sellerstraat in Hollandscheveld. De auto van de man en een geparkeerde auto werden geraakt. De man waar op geschoten werd bleef ongedeerd. Na het schieten vluchtte de dader.

De politie hield kort na het schietincident een 20-jarige inwoner van Hollandscheveld aan op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. Hij wordt er van verdacht direct na de schietpartij de schutter te hebben weggebracht.

Op maandag 30 augustus meldde een 27-jarige man uit Hollandscheveld zich op het politiebureau. De man is aangehouden en ingesloten. Hij wordt er van verdacht te hebben geschoten.

Beide verdachten zitten nog vast. De rechtbank heeft de gevangenhouding bevolen voor de duur van 30 dagen voor de 20-jarige verdachte en 90 dagen voor de 27-jarige verdachte.

De 20-jarige man waarop geschoten is deed aangifte. Het wapen is niet gevonden. De aanleiding voor het schieten ligt in de relatiesfeer.

De politie werkt het dossier af waarna het naar justitie gaat.