Politie Haaglanden

Persberichten 10 september

Haaglanden, 10-09-2010

Vuurwapen en drugs
Den Haag De politie kreeg vrijdagochtend 10 september om 01.55 uur een melding dat iemand in een woning aan de Van Dijckstraat mishandeld zou worden. Toen de agenten bij de bewuste woning aankwamen, zagen ze dat de bewoners iets op het dak gooiden. In de woning troffen ze drie mannen, een vrouw en twee kleine kinderen aan maar bleek er geen sprake te zijn van een mishandeling. Wel zagen de agenten veel verdovende middelen liggen en op het dak vonden ze een vuurwapen met munitie en nog meer verdovende middelen. De agenten hielden de drie mannen aan. Het bleek te gaan om een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige en 17-jarige Hagenaar.

Op de vlucht
Den Haag Een 38-jarige Pool probeerde donderdagochtend 10 september onder zijn aanhouding uit te komen door uit het raam te springen. De politie belde rond 08.50 uur bij de woning van de man aan de Kaapstraat aan omdat er vanuit Polen een uitleveringsverzoek was gedaan. Terwijl de agenten met een huisgenoot spraken, sprong de man uit een raam op de eerste verdieping in de tuin van de onderburen. Hierbij kwam hij verkeerd terecht en brak hij zijn enkel. De Pool werd aangehouden en zal worden uitgeleverd aan Polen.

Lastige klant opgepakt
Den Haag In een supermarkt aan de Leyweg is donderdag 9 september een man (53) aangehouden, omdat hij de caissière bedreigde. De man had al eerder een winkelverbod gekregen. Toen de beveiligers hem uit de winkel wilde zetten, verzette hij zich hevig en probeerde een gevecht aan te gaan. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau. Ook daar verzette hij zich hevig. De man zit vast en de politie onderzoekt de zaak.

Ongelukkige inhaalmanoeuvre
Den Haag Een 14-jarige meisje op de fiets haalde op de Houtwijklaan donderdag 9 september om 15.15 uur een fietsster in die voor haar reed. Tijdens het passeren kwam zij in aanraking met de 79-jarige vrouw die als gevolg daarvan uit balans raakte en met de fiets onderuit ging. De GGD vervoerde de oude vrouw met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis.. Het meisje is erg geschrokken van haar ongelukkig uitgevoerde inhaalmanoeuvre.

Politie houdt jongen aan na ingooien ruit
Voorburg - Het vernielen van een ruit van een HTM-huisje aan het Stationsplein leverde donderdag 9 september een ritje op naar het politiebureau. Politieagenten kregen gisteren om 18.00 uur de melding dat een jongen een ruit van een HTM-huisje ingooide, hierna stapte de jongen in een tram. In de tram troffen de agenten de 14-jarige haagse jongen aan en namen hem mee naar het politiebureau. De politie belde met zijn ouders, die voor de schade op moeten draaien.

Brommobielrijder moet blazen
Wassenaar - Het rijgedrag van een 17-jarige brommobielrijder was aanleiding voor surveillerende agenten om de jongen te laten blazen. De jongen reed donderdag 9 september kort voor middernacht met zijn brommobiel over de Wittenburgerweg. Een blaastest wees uit dat de jongen te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 250 ugl. Aan het bureau kreeg de jongen een proces-verbaal. Voor het besturen van een brommobiel is de leeftijd van 16 jaar is een rijbewijs vereist. Omdat de jongen minder dan vijf jaar in het bezit is van een rijbewijs, gelden voor hem strengere eisen. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Politie zoekt getuigen aanranding
Rijswijk - Een wandeling door het park Steenvoorde liep donderdag 9 september omstreeks 09.30 uur voor een 13-jarig meisje uit Den Haag heel naar af. Het meisje had de bus gemist en besloot te gaan lopen. Het meisje liep via de Van Vredenburchweg het park in. Kort daarna werd zij aangesproken door een man op een fiets. Toen zij niet reageerde op het aanspreken van de man en het op een lopen zette, kwam de man achter haar aan. Toen zij door de man werd vastgegrepen, wist zij zich los te rukken en rende weer weg.
Een voorbijganger schrok de man kennelijk af, want toen het meisje op de vrouw afliep staakte de man zijn achtervolging en reed weg. De politie is op zoek naar de vrouw die in het park wandelde en door het meisje werd aangesproken. Het betreft een vermoedelijk buitenlandse vrouw met een lengte van 1.50-1.55 m. Zij moet de man op de fiets ook goed gezien hebben en kan misschien de man herkennen. Het signalement van de man op de fiets luidt: 35-40 jaar oud, een lang gezicht met dunne lippen, mager postuur en droeg een spijkerbroek en een zwart vest met capuchon en hij had kort steil haar dat onder zijn capuchon uitkwam.Heeft u iets gezien of bent u getuige geweest van deze poging tot aanranding of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844.

Politieagenten blijft mensen werk
Agenten helpen baby ter wereld
Rijswijk - Ter hoogte van Rtvwest op de Laan van Hoornwijck werd donderdag 9 september om 19.15 uur een baby langs de kant van de weg geboren. De ouders waren in allerijl onderweg naar het ziekenhuis om te gaan bevallen toen de 35-jarige vrouw spontaan hevige weeën kreeg. Haar 35-jarige echtgenoot zette de auto langs de kant van de weg en belde direct via 112 de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek al snel dat de geboorte van het kindje niet lang meer op zich liet wachten. Met telefonische ondersteuning van de GGD hielpen de agenten de aanstaande 35-jarige moeder met de op handen zijnde bevalling. Kort voordat het babytje het levenslicht zag, verscheen ook tot opluchting van de agenten de GGD. Vrijwel direct hierna werd het meisje geboren. De GGD vervoerde het jonge gezin ter controle naar het ziekenhuis. Zij mochten de volgende dag naar huis om bij te komen van alle commotie. Moeder en dochter maken het goed.

Winkeldief maakt zich uit de voeten op gestolen schoenen Rijswijk - Met achterlating van zijn eigen schoenen ging een winkeldief ervandoor met een nieuw paar schoenen aan zijn voeten. Een nog onbekende man kwam donderdag 9 september rond 13.00 uur in een schoenenwinkel aan de Herenstraat. Hier paste hij een paar schoenen, die de winkelverkoper voor hem uit de doos haalde. Kennelijk pasten de schoenen de man zo goed want hij zette het gelijk op een lopen en kwam niet meer terug. De politie onderzoekt de diefstal.

Eigenaren dure racefietsen meldt zich
De Lier De eigenaar van de maandag 6 september in de bosjes van de Oudecampsweg gevonden racefietsen heeft zich gemeld. De dure fietsen werden rond 14.45 uur ter hoogte van de fietstunnel gevonden. De fietsen bleken bij een inbraak in de De Lier te zijn weggenomen.

Fiscale wanbetaler raakt auto kwijt
Delft Een 20-jarige eigenaar van een kleine bestelauto raakte deze donderdag 9 september kwijt. Politieagenten zagen om 15.00 uur de man over Rijksweg A13 rijden. Tijdens een routinecontrole bleek dat de man als fiscale wanbetaler te boek stond en nog de nodige heffingen moest betalen. Op verzoek van de Belastingdienst namen de agenten de auto van de man in beslag.

Mislukte kraakpoging
Delft Een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats probeerde donderdag 9 september om 16.00 uur een huis aan de Raamstraat te kraken. Het huis bleek echter gewoon bewoond te zijn en de man kwam dan ook van een koude kermis thuis. De 20-jarige bewoner droeg de man over aan de politie.

Politie onderzoekt valse melding
Zoetermeer Meerdere politie-eenheden onderzochten vrijdagochtend 10 september kort na middernacht een melding van een schietpartij aan het Meeuwenveld. De politiemeldkamer kreeg een telefoontje van een man die verklaarde dat er iemand op straat was neergeschoten. Aan het onderzoek deden meerdere politie-eenheden, de GGD en een Mobiel Medisch Team (MMT) mee. Uit onderzoek bleek dat het een valse melding betrof. De politie neemt deze zaak hoog op en stelt een onderzoek in naar de grappenmaker. Het doen van een valse melding via 112 is strafbaar en kan een forse boete opleveren.

Domme pech
Zoetermeer Een 31-jarige automobilist uit Zoetermeer maakte donderdag 9 september om 07.40 uur een cruciale fout. Bij het starten van zijn auto op de Godardstrook gleed de voet van de man van de koppeling en reed de man pardoes het nabij gelegen water in. Een takelwagen wist de onfortuinlijke chauffeur en zijn auto uit het water te halen. Wonder boven wonder kon de man daarna nog gewoon verder rijden.

Politie onderzoekt inbraak
Zoetermeer Onbekende(n) wisten vrijdag 10 september om 01.40 uur in te breken in een praktijkruimte aan de Dunantstraat. Daarbij namen zij een kluis en een scooter mee. In genoemde straat bleken ook twee kelderboxen te zijn opengebroken. Hebt u informatie over deze inbraken? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem