Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 10-09-2010

Persberichten Utrecht stad

Dronken scooterrijder aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 september hielden collegas na een achtervolging een bestuurder van een scooter aan die teveel gedronken bleek te hebben.

Rond 01.00 s nachts reden collegas over de Voorstraat in Utrecht toen zij een scooter zagen rijden die moeite had recht te blijven rijden. De 26-jarige bestuurder uit Utrecht negeerde het stopteken van de politie en de agenten zetten de achtervolging in. Na de scooterrijder even uit het oog te zijn verloren, dook hij op de Nieuwekade weer op waar hij over twee stoepranden reed en ten val kwam. Daarop werd de scooterrijder aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en had teveel alcohol in zijn bloed.

Motorrijder gewond na val

UTRECHT Op de Oudenoord kwam in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 september een motorrijder ten val.

Een motorrijder reed rond middernacht met hoge snelheid vanaf de Weerdsingel Westzijde de Oudenoord in Utrecht op. Toen de 21-jarige bestuurder uit Utrecht een stoeprand op reed, verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. Hij raakte daarbij gewond. Er was olie uit de motor op het wegdek gelekt, die de gemeente heeft opgeruimd.

Geweldadige straatroof

UTRECHT Donderdagmiddag 9 september werd een 27-jarige man bij het Kouwerplantsoen in Utrecht beroofd door twee mannen, waarvan één is aangehouden.

Rond 13.00 uur s middags werd een 27-jarige man uit Bilthoven aangesproken en beledigd door een man. Deze man pakte het slachtoffer vast en een tweede jongere jongen kwam erbij die het slachtoffer sloeg en schopte. Vervolgens gingen beide ervandoor met de portomonnee van het slachtoffer. Het slachtoffer ging achter de verdachten aan die hem op de grond gooiden en opnieuw begonnen te slaan en schoppen. De twee verdachten renden weg. Een getuige zag de jongste verdachte, een 15-jarige jongen uit Utrecht, in winkelcentrum De Gaard waar agenten hem hebben aangehouden. De politie denkt de identiteit van de tweede verdachte te kennen.

Diefstal fiets

UTRECHT In de vroege ochtend van vrijdag 10 september was de politie getuige van een diefstal van een fiets op de Stationsstraat.

Na eerst een poging tot diefstal gedaan te hebben, bleek dezelfde verdachte later een zwarte damesfiets gestolen te hebben en reed ermee in de Voorstraat in Utrecht. De verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden in de Nobelstraat. Hij bleek tevens in het bezit te zijn van een creditcard en autosleutels die vermoedelijk gestolen zijn.